12 oct. 2019 | 13:16

Xbox devine mai eficient pentru părinți și mai util pentru amatorii de reduceri

ACTUALITATE
Xbox devine mai eficient pentru părinți și mai util pentru amatorii de reduceri

Consola Microsoft Xbox este una foarte populară printre gameri, dar continuă să fie actualizată constant pentru a o face și mai relevantă în piață.

De cele mai multe ori, când vorbim de un update de firmware la un gadget, s-ar putea să-l consideri memorabil datorită unor modificări semnificative de interfață. Uneori însă, există actualizări care îți fac viața mai ușoară și sunt surprinzător de discrete. Din cea de-a doua categorie face parte actualizarea din luna octombrie dedicată posesorilor de console Xbox.

Noul firmware de Xbox vine cu o veste bună pentru două categorii de utilizatori, părinții și vânătorii de reduceri. De acum înainte, vei putea să stabilești limite per aplicație sau joc prin intermediul mecanismului de control parental specific consolei. Ai avut dintotdeauna posibilitatea să restricționezi durata sesiunilor de gaming pentru copii, dar limitarea afecta utilizarea întregii console, nu doar a unui joc.

De acum înainte, dacă vrei să-ți lași copilul să se joace 30 de minute Call of Duty și trei ore Minecraft, vei avea această posibilitate. În plus, dacă ai un PC pentru copii în casă, restricțiile de pe Xbox pot fi cumulate cu activitatea de pe un sistem cu Windows, ca micuții să nu se poată refugia la alt ecran.

În ceea ce privește jocurile pe care ți le dorești, ai avut din totdeauna posibilitatea să le pui într-un wishlist (listă de dorințe). De acum înainte însă, când unul dintre ele este la reducere, vei primi o notificare ca să nu ratezi oferta. Dacă ești de principiul că nu cumperi niciun joc la preț întreg, îl poți adăuga în lista respectivă și să aștepți o ofertă, fără să intri în fiecare zi în Xbox Store și să verifici prețul manual. Același update vine cu o serie de îmbunătățiri pe partea de captură a sesiunilor de gaming. Dacă vrei să vezi clipuri din jocuri, poți accesa Mixer din dashboard, indiferent de aplicația din primplan. Eventual, poți preveni înregistrarea automată a scenelor din anumite jocuri sau poți partaja mai ușor un moment care tocmai s-a întâmplat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele