10 oct. 2019 | 08:56

Red Dead Redempion 2, pe PC: când se lansează și care vor fi diferențele față de PS4 și Xbox One

ACTUALITATE
Red Dead Redempion 2, pe PC: când se lansează și care vor fi diferențele față de PS4 și Xbox One

Red Dead Redemption 2 este unul dintre cele mai arătoase jocuri pentru Xbox sau PS4, dar versiunea de PC se anunță a fi și mai spectaculoasă.

În urmă cu aproximativ o săptămână, cei de la Rockstar Games au confimat că Red Dead Redemption 2 se va lansa pentru PC-uri cu Windows. Acest anunț a venit ca o surpriză foarte plăcută pentru fanii jocurilor de tip lume-deschisă (open-world), care se așteptau să-l poată juca doar pe console. Din fericire pentru ei, pe data de 5 noiembrie, se va lansa pentru PC, iar îmbunătățirile față de versiunea care există la ora actuală sunt semnificative.

Red Dead Redemption 2 pentru computere cu Windows este disponibil pentru precomandă, iar Rockstar a profitat de ocazie pentru a explica motivele care te vor face să te arunci la o investiție. Comparativ cu varianta de Xbox sau PlayStation, noua iterație va putea fi jucată în 4K și HDR, pe lângă configurații multi-monitor, panouri ultra-wide și rate de reîmprospătare mai mari de 30 de cadre pe secundă. Aceasta din urmă este valoarea maximă pentru sesiune de gaming pe consolă.

red dead 2 2

Deși este un pic tristă așteptarea de un an între varianta de console și cea de PC, este evident pentru oricine volumul de muncă adițional investit în această iterație. În teorie, funcționalitatea HDR există și pe PlayStation 4 sau Xbox One, dar cel puțin la început, implementarea era una superficială care nu se reflecta în diferențe vizuale semnificative. În urma unei investigații realizate de Digital Foundry, cei de la Rockstar s-au arătat nevoiți să remedieze problema și au făcut-o odată cu versiunea 1.09.

Ca să ai o referință vizavi de îmbunătățirile vizuale, te poți uita la capturile de ecran atașate acestui material. Toate au fost realizate pe versiunea de PC. În privința cerințelor de sistem, configurația de bază este un Intel Core i5-2500K sau AMD FX-6300 cu 8GB RAM și o placă video NVIDIA GTX 770 sau AMD R9 280.

red dead 2

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele