04 sept. 2019 | 09:05

Google Play Store va deveni o sursă majoră de stres: ce se schimbă în magazinul virtual

ACTUALITATE
Google Play Store va deveni o sursă majoră de stres: ce se schimbă în magazinul virtual

În ultimele luni, Google Play Store a suferit mai multe schimbări de design și funcționalitate. Cea mai recentă s-ar putea însă să fie și cea mai deranjantă.

După ce a adoptat un design predominant alb pentru magazinul său virtual, Google a anunțat o altă schimbare care s-ar putea să te supere destul de mult când vine vorba de Play Store. Din motive greu de înțeles, când vei atinge numele unei aplicații pentru a-i vedea descrierea din magazin, va porni automat un clip video promoțional pentru progrămelul cu pricina.

Acele clipuri au existat din totdeauna la multe aplicații, cu scopul de a te ajuta să înțelegi mai bine utilitatea unui program sau mecanismul unui joc. Până acum însă, nu porneau automat, ci doar cu o intervenție din partea ta. Argumentul Google pentru acest gest este că ”va ajuta mai mulți utilizatori să-ți descopere conținutul dintr-o privire”. Afirmația este o încurajare la adresa dezvoltatorilor.

Din păcate, aceeași dezvoltatori trebuie să facă un compromis când vine vorba de realizarea acelor clipuri. Google a avertizat creatorii de aplicații că toate clipurile de pe YouTube care sunt folosite la promovare în Play Store trebuie să fie demonetizate. Asta înseamnă că nu mai au voie să includă reclame. Modificările trebuie făcute până la data de 1 noiembrie 2019. La momentul respectiv, probabil, că vor fi introduse și schimbările în Play Store.

Din nou, modul în care formulează gigantul din Mountain View avertismentul la adresa dezvoltatorilor pare să fie pentru binele lor. Cei de la Google sunt de părere că, atunci când ai o reclamă la începutul clipului, riști ca utilizatorii să văd descrierea unei alte aplicații sau a unui alt joc, în locul celui dezvoltat de tine.

Un lucru este însă sigur, Google Play Store te va stresa mai mult data viitoare când vrei să instalezi o aplicație nouă. Rămâne să vedem cât de puțini oameni vor mai avea chef să încerce programe după această modificare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele