01 aug. 2019 | 18:00

Ce poți face atunci când știrile sunt prea deprimante

ACTUALITATE
Ce poți face atunci când știrile sunt prea deprimante

Știrile din ultima vreme au produs multă frustrare și tristețe în România, iar cei mai mulți dintre noi au fost afectați, într-un fel sau altul.

Relația cu știrile diferă de la o persoană la alta, iar fiecare se raportează diferit la informațiile pe care le primește, fie ele pozitive sau negative.

În ceea ce privește expunerea la știrile deprimante, unii psihologi spun că ar putea avea efecte psihologice asupra creierului omului. Ar putea produce anxietate sau chiar afecta somnul celor care le consumă. Experții spun că ar fi utile câteva „reguli” în ceea ce privește consumul de știri.

Cum să faci față mai bine știrilor negative

Psihologul Joy Harden Bradford spune că acestea ar putea avea un impact psihologic de lungă durată. De cele mai multe ori, atunci când văd, aud sau citesc știrile deprimante, oamenii tind să aibă un sentiment de neajutorare și să se simtă demoralizați. Astfel, desfășurarea activităților de zi cu zi devine mai dificilă decât de obicei.

Una dintre modalitățile prin care poți face față mai bine știrilor negative e să găsești o manieră prin care să poți valorifica frustrările acumulate. Psihologul sugerează că atunci când ești pus față în față cu nedreptăți să te gândești ce ai putea face în această privință. Astfel, să încerci să identifici niște acțiuni care ar putea veni în ajutor.

Informarea este importantă, însă, de multe ori, o cantitate prea mare de detalii ar putea să facă mai mult rău decât bine. Astfel, psihologul recomandă să intri în contact cu știrile cu o anumită limită. De asemenea, cel mai bine ar fi ca atunci când te simți copleșit de știrile negative să comunici cât mai mult cu cei din jur. Bradfrord spune că ar trebui să te asguri că petreci cât mai mult timp cu prietenii și familia pentru a te deconecta.