29 iul. 2019 | 12:26

Și-a construit un Samsung cu bucăți cumpărate din târgul chinez

VIDEO ACTUALITATE

Când se discuta despre telefoane modulare, mulți și le-au imaginat ca pe PC: pui ce părți vrei, faci ce model dorești. Dar dacă vrei să faci un Samsung? Ei bine, se poate. Cumperi toate componentele din piață și te apuci de inginerie.

Scotty Allen s-a remarcat prima dată în 2017. A mers în China și a vrut să-și facă un iPhone. De la zero. I-a ieșit un iPhone 6s construit cu bucăți pe care le-a cumpărat de la chinezi. Atunci, ca acum, a căutat prin piața unde sunt adunate aproape toate componentele de care ai nevoie pentru un telefon.

Cât de greu e să-ți faci un Samsung sau orice alt telefon de la zero?

Scotty a vrut să-și facă un Samsung Galaxy S10. N-a reușit, pentru că n-a găsit cea mai importantă componentă: placa de bază. Astfel, s-a mulțumit cu un Samsung Galaxy S9 Plus. În esență, e tot un telefon cu Android, dacă data trecută a fost un iPhone.

După cum explică acesta, dacă găsești placa de bază, pe celelalte componente le găsești mult mai ușor. Odată ce-ai reușit să cumperi toate piesele, ai nevoie de un ghid de dezasamblare ca să urmezi pașii invers. Asamblezi un telefon și vezi dacă n-ai greșit ceva.

În cazul Samsung Galaxy S9 Plus, cum ar fi fost și pentru un Galaxy S10, ecranul e cea mai dificilă componentă de reparat. Astfel, acolo e nevoie de cea mai mare grijă. Firesc, ai nevoie și de niște scule potrivite, de la șurubelnițe la ventuze și adeziv. Totodată, sunt necesare și cablurile, că altfel nu comunică nicio componentă și ai doar o machetă de telefon.

La final, telefonul a pornit. Camera a funcționat, iar Scotty s-a făcut cu un telefon nou. Bine, aproape nou, deoarece, tehnic, e un telefon reșapat. Altfel, toate componentele au funcționat, de la scannerul de amprentă la camera de selfie.

Omul care a pus mufă de căști pe iPhone

După succesul cu iPhone 6s, și după anunțul Apple cu iPhone 7, Scotty a vrut să încerce ceva mai complicat: să repună o mufă de căști pe iPhone, după ce Apple a renunțat la ea. Tot din China a făcut rost de componente.

A reușit, într-un final, dar i-a luat patru luni de muncă și multe telefoane sacrificate. Conform experienței lui, există suficient spațiu în iPhone 7 Plus pentru o mufă de căști, nu așa cum a zis Apple, că a economisit spațiu. Ca totul să funcționeze, a găurit carcasa de iPhone și a trebuit să demonteze un adaptor de la Lightning la 3,5mm. Dar i-a ieșit un hibrid pe care îl pune la colecție alături de noul Samsung Galaxy S9 Plus.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele