22 iul. 2019 | 08:30

Cât zahăr ai în băutură: o nouă aplicație îți oferă răspunsul la întrebarea arzătoare

ACTUALITATE
Cât zahăr ai în băutură: o nouă aplicație îți oferă răspunsul la întrebarea arzătoare

Cantitatea de zahăr din băuturile pe care le bei ca să te răcorești vara reprezintă o problemă foarte importantă de sănătate și un motiv principal de îngrășare. O nouă aplicație te ajută să înțelegi mai bine gravitate situației.

”Există o aplicație pentru asta!”, se spunea în urmă cu ceva timp în aproape orice discuție despre diverse. Partea fascinantă este că nu mai durează mult și vom avea progrămele de mobil care vor oferi soluții inteligente într-o varietate foarte mare de scenarii. Nu mai este vorba doar de soluții de socializare virtuală, comandat mâncare sau diverse servicii de ride-sharing. Aplicații care te vor ajuta să-ți îmbunătățești starea de sănătate au devenit deja mai populare și mai utile ca niciodată.

Mai multe studii au atestat că rata obezității din țările dezvoltate a fost alimentată de cantitățile foarte mari de zahăr pe care le înghițim zilnic prin sucuri și multe alte alimente. Cu toate acestea, mulți dintre noi sunt în continuare ignoranți. În cazul în care crezi că vizualizarea acelei cantități de zahăr sub formă de cuburi te-ar ajuta să fii mai precaut în alegerile pe care le faci, există o aplicație pentru asta.

Aplicația ilustrată în clipul de mai jos a fost dezvoltată în Japonia de către Daiki Shimizu. Ideea pentru ea a fost alimentată de propria nevoie a creatorului de a vedea cantitatea de zahăr din sucurile pe care le consuma zilnic.

Mecanismul de funcționare este unul cât se poate de simplu și nu se bazează pe vreun senzor magic. Totul pleacă de la codul de bare de pe sticla de suc. Scanezi sticla de la raft cu telefonul și, după câteva momente, vezi în aplicația câte cuburi de zahăr se află în sticla din fața ochilor. Aplicația se află momentan în procesul de aprobare și ar trebui să ajungă în Apple AppStore în următoarele săptămâni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele