13 iun. 2019 | 10:32

Truc pe Skype: cum poți să folosești aplicația mai bine decât crezi

ACTUALITATE
Truc pe Skype: cum poți să folosești aplicația mai bine decât crezi

Skype nu mai este de mult timp lider de piață în materie de video conferință. Asta nu înseamnă însă că cei de la Microsoft s-au dat bătuți, iar noua versiune pentru mobil este mai utilă ca niciodată.

În ecosistemul aplicațiilor de chat și videoconferință, este foarte dificil să te mai evidențiezi în ziua de azi. Indiferent dacă este vorba de Messenger, WhatsApp, Viber, Facetime sau Google Duo, aplicațiile fac aproximativ același lucru, cu foarte mici variații pe temă. Diferența majoră vine însă, în mod suprinzător, de la creatorii Skype.

Liderul absolut în industrie în urmă cu un deceniu, Skype încearcă să redevină relevant pentru o nouă generație de utilizatori. Printr-o nouă funcție introdusă în versiunea de iOS și Android a programului, s-ar putea să reușească.

Opțiunea cu pricina a fost disponibilă în beta pentru un public restrâns, dar acum poate fi experimentată la scară largă.

Noul Skype pentru mobile include posibilitatea de screen sharing sau partajare a ecranului. Asta înseamnă că vei putea să oferi asistență de la distanță unui prieten care nu găsește ceva în meniul telefonului. În același timp, vei putea colabora la un proiect sau o prezentare, în cazul în care persoana de la capătul firului a lucrat la ea pe smartphone sau tabletă.

Noua funcție de partajare a ecranului se regăsește în meniul din drepta jos al unei conversații, ascuns în spatele celor trei puncte de suspensie (…). De acolo, îți poți înregistra o conversație, poți activa subtitrări generate automat sau poți adăuga alte persoane la dialog.

Dacă optezi pentru ”screen sharing”, vei putea să ieși din Skype și să faci orice altceva pe telefon, cu mențiunea că va exista un banner în partea de sus a ecranului care va evidenția faptului că ești în continuare într-o discuție. Printr-un tap pe acel banner, revii în videoconferință și poți întrerupe conversația sau doar partajarea ecranului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele