05 iun. 2019 | 07:47

Top 10 cele mai rapide telefoane din 2019, de până acum

ACTUALITATE
Top 10 cele mai rapide telefoane din 2019, de până acum

Cei de la AnTuTu și-au făcut un obicei din a publica un top 10 cu cele mai rapide telefoane disponibile pe piață la ora actuală. Clasamentul de mai jos surprinde situația la finele lunii mai.

În cazul în care performanța brută este criteriul definitoriu pentru noul tău telefon mobil, un top, precum cel detaliat de AnTuTu în graficul de mai jos, merită toată atenția. Trecând peste modelele efectiv surprinse în top 10 cele mai rapide telefoane din 2019, clasamentul este dominat de smartphone-uri ce utilizează la interior un Snapdragon 855 de la Qualcomm.

În cea mai recentă ediție a clasamentului AnTuTu, îi vedem pe cei de la ZTE ocupând prima poziție în top. Performanța chinezilor este cu atât mai impresionantă, cu cât în urmă cu aproximativ un an, riscau să intre în faliment. În luna mai 2018, americanii le-au impus celor de la ZTE un set de restricții foarte similar cu cel impus chinezilor de la Huawei, în urmă cu câteva săptămâni.

Pe primul loc în top 10 se află ZTE Nubia Red Magic 3, cea mai nouă iterație a smartphone-ului de gaming din portofoliul ZTE. Este urmat îndeaproape de către ZTE Axon 10 Pro. Diferența infimă de performanță dintre cele două este definită probabil de către soluția de răcire mai eficientă implementată în gadgetul de gaming.

Top 5 este închis de Xiaomi. Pe locul trei găsim Xiaomi Mi 9 Explorer, la diferență de câteva sute de puncte de Axon 10 Pro de la ZTE. Terminalul de gaming Black Shark 2 este pe 4, iar versiunea standard de Xiaomi Mi 9 ocupă locul 5.

Dacă ești un fan al terminalelor de la Samsung, două dintre cele trei ediții de Galaxy S10, S10 și S10+, ocupă locurile nouă și zece în același top realizat de AnTuTu. În cazul lor, nu este însă foarte clar dacă vorbim de ediții cu Exynos 9820 de la Samsung sau de un Snapdragon 855. Cel mai probabil, este vorba de o medie între cele două.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele