05 apr. 2019 | 08:46

NASA vrea gunoieri pe Lună: de ce va exista o misiune pentru adunat saci

ACTUALITATE
NASA vrea gunoieri pe Lună: de ce va exista o misiune pentru adunat saci

Anul acesta, se împlinesc 50 de ani de la prima aselenizare pe Lună, iar cercetătorii de la NASA se gândesc la o nouă misiune pentru recuperarea gunoaielor lăsate atunci.

Nu s-a mai discutat de mult timp posibilitatea unei misiuni pe Lună, dar noul proiect al NASA pare a fi unul foarte interesant. Cercetătorii americani se vor bucura de o serie de informații utile după recuperarea gunoaielor lăsate pe astrul ceresc în urmă cu mai multe decenii.

Conform informațiilor făcute publice de americani, astronauții misiunii Apollo 11 și a celorlalte expediții NASA pe Lună, au lăsat în urma lor aproximativ 100 de saci cu resturi. Conform celor de la Vox, oamenii de știință vor să examineze modul în care atmosfera de pe lună a avut un impact asupra sacilor cu deșeuri.

În plus, evoluția modului în care arată respectivii saci va confirma sau infirma existența vieții pe Lună. Din aceste motive, misiunea pentru recuperarea sacilor este una foarte probabilă, chiar dacă nu are încă o dată exactă.

Ca o concluzie logică, cei de la NASA sunt de părere că, dacă există bacterii sau alte forme de viață pe satelitul natural al planetei noastre, acestea ar lăse diverse urme pe pungile cu resturi lăsate în urmă de astronauți. În același timp, dacă se descoperă că bacteriile pământene din interiorul sacilor au supraviețuit condițiilor vitrege de pe lună, acest fapt ar putea susține ipoteza existenței vieții pe alte planete. Nu de alta, dar situația ar putea fi foarte similară pe Marte, deși va mai trece mult timp până când vom putea să facem teste similare pe îndepărtata planetă.

Până la această oră, ipoteza a fost întotdeauna că diverse forme de viață nu pot supraviețui decât pe Pământ. Dacă bacteriile umane și-au găsit o gazdă bună pe lună, posibilitățile realizării unei comunități de oameni pe Lună tinde să devină un pic mai fezabilă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele