17 dec. 2018 | 06:30

Apple te-a ”furat” grav la iPhone: Ce pretinde un nou proces împotriva gigantului

ACTUALITATE
Apple te-a ”furat” grav la iPhone: Ce pretinde un nou proces împotriva gigantului

Un nou proces intentat împotriva celor de la Apple vine la înaintare cu o serie de dovezi menite să atragă atenția asupra marketingului mincinos folosit la promovarea iPhone X, Xs și Xs Max.

În mod regulat, Apple se confruntă cu o serie stufoasă de procese. Cele mai multe dintre ele sunt procese intentate de alte companii din industrie și vizează utilizarea unor brevete. Multe dintre acelea implică o serie de particularități tehnice destul de greu de înțeles. De această dată însă, procesul este unul mult mai simplu, vine din partea unor oameni obișnuiți și s-ar putea reflecta într-o concluzie foarte rușinoasă pentru gigantul din Cupertino. iphone xs marketing 2Pe parcursul zilei de vineri, 14 decembrie, un proces a fost intentat împotriva Apple într-un tribunal aferent districtului de nord din California. Scopul procesului este de a atrage atenția asupra practicilor de marketing mincinos folosite de compania americană în promovarea anumitor particularități legate de cele mai scumpe terminale din portofoliul.

iPhone X, iPhone Xs și Xs Max sunt subiectului acestui proces. În mod suspect, iPhone Xr nu este inclus în plângere. Cei doi care au intentat procesul speră să mai atragă și alte persoane cu aceleași nemulțumiri, pentru un proces de clasă. Întregul document care face subiectul procesului poate fi parcurs în tihnă la această adresă.

Marketingul mincinos al Apple este despicat în foarte multe fire, dar există câteva particularități destul de greu de contestat. În primul rând, în toate materialele promoționale, se menționează că ”It’s all screen” (Este tot un ecran), când marginile de pe laterale sunt semnificativ mai mari decât în cazul multor telefoane de pe piață. Merită atras atenția și asupra faptului că în toate imaginile cu noile iPhone-uri sunt alese fotografii de fundal care ascund cu brio crestătura din partea de sus, de parcă ar lipsi cu desăvârșire.iphone xs marketing 1

La capitolul detalii un pic mai tehnice, Apple pretinde că iPhone-urile sale cu panouri OLED au o rezoluție nativă de 2436 x 1125 pixeli. În practică, acele valori nu au cum să fie adevărate, având în vedere crestătura și colțurile rotunjite care ocupă aproximativ 120 pixeli pe verticală.

În practică, o aplicație poate profita de o suprafață maximă de 2195 x 1125 pixeli, cu aproximativ 10% mai puțin decât valoarea promovată de 2436 x 1125 pixeli. Pornind de la aceeași premisă detaliată mai sus, diagonala promovată este de asemenea neancorată în realitate. Apple insistă pe 5,8 inci, când, de fapt, este vorba de 5,6875 inci. Fiecare colț rotunjit taie aproximativ 0,0625 inci din diagonală. În final, va fi interesant de urmărit procesul și, mai ales, modul în care avocații companiei conduse de Tim Cook își vor apăra materialele promoționale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele