Google are un telefon mai bun decât iPhone la un capitol esențial
Google a lansat, în sfârșit, telefoanele Pixel 3 și demonstrează din nou puterea pe care o are software-ul în crearea fotografiilor realizate cu smartphone-ul.
Două, trei, patru camere. Tot mai mulți se întrec în numărul de senzori foto pe care îi includ pe telefoanele sale, în speranța că fotografiile realizate de telefoanele lor să fie bune, să aibă culori naturale, mai multe detalii și un fundal încețoșat cât mai bine.
Pixel 2 are o singură cameră pe spate și este considerat ca fiind unul dintre telefoanele care realizează cele mai bune fotografii. Pixel 3 rămâne tot cu o singură cameră pe spate. Google Pixel 3 și Google Pixel 3 XL folosesc un senzor principal de 12,2 megapixeli cu F/1.8, stabilizare optică de imagine și pixeli de 1,4 microni. Suportă filmarea în 4K la 30 de cadre pe secundă.
Google a lucrat mai mult la software și aduce noi funcții pentru poze. Una dintre acestea este Super Zoom care utilizează tehnologia de machine learning și îi permite utilizatorului să facă fotografii cu zoom, fără a fi compromisă imaginea. Telefonul face mai multe poze apoi le analizează și le lipește pentru a scoate fotografii mai bune.
Toată lumea știe că zoom-ul digital nu este bun deoarece se pierd foarte multe detalii în imagine, de aceea producătorii de telefoane implementează senzori cu zoom optic de 2, 3x. Rămâne de văzut cât de bune sunt imaginile realizate de Pixel 3 în comparație cu unele realizate cu camere cu zoom optic.
Top shot este o funcție care face fotografii cu câteva secunde înainte de a apăsa pe buton și apoi după ce ai apăsat pe buton și software-ul combină fotografiile pentru un rezultat mai bun.
O altă funcție care a uimit audiența la lansare este Night Sight. Un mod care-ți permite să realizezi fotografii mai bune în low-light, fără să folosești blițul. În timp prezentării, Google a comparat două fotografii realizate cu iPhone Xs și două fotografii realizate cu Pixel 3, iar rezultatele sunt uluitoare. Pozele făcute cu Pixel 3 sunt net superioare, mult mai luminoase și fără zgomot e imagine. Dacă aceste imagini nu sunt trucate atunci Google are un mare avantaj asupra Apple.
Toate aceste lucruri sunt realizate în interiorul telefonului, nu în cloud.
Ce este și mai interesant este faptul că dacă toate aceste lucruri sunt realizate de un software înseamnă că și telefoanele mai vechi ar putea primi această funcționalitate și nu ești nevoit să treci la următorul telefon pentru a beneficia de ele.
Așadar, Google demonstrează că în cazul fotografiei cu telefonul software-ul este rege și un telefon care poate procesa imaginile folosind tehnologii precum inteligența artificială și machine learning poate realiza fotografii mai bune decât un smartphone dotat cu senzori foto mai capabili.