15 aug. 2018 | 13:40

Truc în Google Photos: cum faci un video din fotografii

VIDEO ACTUALITATE

Google Photos este perceput de către majoritatea utilizatorilor ca fiind un instrument gratuit de backup al fotografiilor. În practică, include o serie stufoasă de instrumente pe care le folosesc foarte puține persoane. De exemplu, e bine de știut cum creezi un clip video.

Google Photos, la scurt timp după instalare și autentificare, îți facilitează un proces de salvare al tuturor fotografiilor în cloud-ul Google. Astfel, nu mai trebuie să fii stresat că îți pierzi imaginile în momentul în care îți scapi telefonul în WC sau ți-l fură cineva. În același timp, tot Google Photos îți pune la dispoziție niște instrumente pentru a interacționa într-un mod cât se poate de interesant cu imaginile din galeria ta.

După ce ți-ai urcat toate fotografiile pe Google Photos, aplicația celor de la Google ți le indexează și le atașează acestora etichete sau tag-uri. Astfel, îți este mult mai ușor să le găsești pe viitor, dacă ai câteva noțiuni de limba engleză. Funcționează și cuvinte în română, dacă ai interfața programului în limba română, dar nu am fost la fel de încântat.

Să revenim însă la mecanismul la care făceam referire în titlu. Dacă vrei să creezi un clip video dintr-un set de fotografii, primul gest pe care trebuie să-l faci este să le găsești și să le selectezi. Pentru a selecta prima imagine, ține câteva momente degetul apăsat pe ea. Din acel moment, un singur tap va fi suficient pentru a le selecta pe celelalte.

După ce ai încheiat procesul de selecție, fă un tap în dreapta sus pe +. Dintre opțiunile disponibile, alege Film. În noua fereastră, dacă tragi de bare din dreptul fiecărei fotografii, poți alege cât timp vrei să fie alocat pentru imaginile individuale. Fă un tap pe nota muzicală de sub fereastra de preview și poți alege orice altă melodie pentru a fi utilizată pe coloana sonoră a noului tău clip. Dacă ești mulțumit de rezultate, apasă pe Salvează în dreapta sus. De acolo, poți să mai vezi încă o dată clipul final, poți reveni la editare sau poți opta pentru expedierea sa prin butonul din stânga jos. Tot de acolo, îl poți salva în galeria foto a telefonul, dacă te încântă respectiva opțiune.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele