12 aug. 2018 | 09:22

Cum transformi o poză într-un desen prost cu inteligență artificială

ACTUALITATE
Cum transformi o poză într-un desen prost cu inteligență artificială

De cele mai multe ori, inteligența artificială este capabilă de niște proiecte spectaculoase. În acest caz particular, un algoritm foarte bine pus la punct, îți transformă fotografiile în desene de foarte proastă calitate. E ca și cum ai ruga un copil de trei ani să reproducă ce vede într-o fotografie de înaltă rezoluție. 

În ultimii ani, am văzut foarte multe proiecte online care au în spate algoritmi de inteligență artificială. Multe dintre serviciile online de care suntem dependenții sau rețelele de socializare care ne țin cu ochii lipiți de telefoane, toate au în spate diverse forme de AI. Indiferent dacă este vorba de rețele neurale, inteligență artificială, computere cuantice sau alte manifestări computaționale avansate, toate sunt menite să te ajutate, să eficientizeze niște procese.

Pentru a înțelege însă că ideea de inteligență artificială nu se reflectă de fiecare dată în rezultate spectaculoase, există Cartoonify. Aplicația web disponibilă la adresa kapwing.com/cartoonify îți permite să urci o fotografie de a ta online, doar pentru a fi transformată printr-un algoritm AI într-un desen monocrom cât se poate de schematic. Realist vorbind, este aproape imposibil să fii mulțumit de rezultate, dar tocmai pentru că sunt atât de departe de adevăr, vei fi tentat să-ți încerci din nou norocul în speranța că, la un moment dat, vei fi impresionat de ceea ce obții la final.

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a face un experiment cu Cartoonify sunt cât se poate de simpli. Intri pe pagina cu pricina folosind linkul de mai sus și faci click pe Upload pentru a-ți urca pe site o fotografie din colecția personală. Dacă vrei să vezi cum funcționează cu poze aletorii de pe internet, ai această opțiune. Trebuie doar să ai un link către imaginea dorită și să-l introduci în câmpul potrivit (Paste URL) de pe Cartoonify. Așteaptă câteva secunde până când algoritmul își termină muncă și pregătește-te să fii dezamăgit. Nu spun că este imposibil să obții niște rezultate atrăgătoare, dar vei avea nevoie de multe tentative pentru a-ți atinge scopul.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele