27 iul. 2018 | 08:47

Cum vrea Google să „vindece” analfabetismul cu inteligență artificială

ACTUALITATE
Cum vrea Google să „vindece” analfabetismul cu inteligență artificială

Dacă orele de limba română nu și-au făcut treaba, Google o va face. Gigantul tehnologic vrea să te ajute să nu mai faci greșeli gramaticale.

Google vrea să adauge o opțiune de verificare a corectitudinii gramaticale în Google Docs. Aceasta ar putea să detecteze și greșelile mai complicate, care rămân adeseori nedescoperite de programe precum Microsoft Word.

Google Docs va beneficia astfel de aceeași tehnologie cu inteligență artificială care se află în spatele Google Translate. Opțiunea nouă a fost anunțată la conferința Google Cloud Next.

„Inteligența noastră artificială poate prinde diferite tipuri de corecturi, de la reguli gramatice simple, de tipul cum să folosești articolele într-o propoziție […], până la concepte gramaticale mai complicate, de tipul cum să folosești corect propozițiile subordonate”, au scris cei de la Google într-o postare pe blog.

Algoritmul automat va ajuta la îmbunătățirea acestor capacități în timp, pentru a detecta probleme gramaticale mai dificile”.

Deși serviciul va fi disponibil doar afacerilor la început, Google plănuiește să îl încoporeze la scară largă pe viitor. Mai mult, compania vrea să lanseze și un serviciu de scriere automată a email-urilor, denumit Smart Reply. Acest serviciu are rolul de a prezice cum vei răspunde la anumite mesaje.

Mai întâi va selecta mesajele care par să aibă nevoie imediată de răspuns. Mai apoi, îți va sugera trei posibile răspunsuri, în funcție de obiceiurile tale. Smart Reply va fi disponibil abonaților G Suite în câteva săptămâni.

Compania va mai lansa și serviciul Smart Compose, care prezice textul unui mail pe măsură ce compui un mesaj. „Pe lângă completarea automată a unor fraze comune, Smart Compose poate insera informații personalizate, precum adresa de la biroul sau casa ta, astfel încât nu vei mai fii nevoit să petreci timp cu sarcini repetitive”, a transmis compania.

„Și, cel mai bine, va deveni mai deștept cu timpul – de exemplu, va învăța cum preferi să saluți anumiți oameni în email-uri, pentru a fi sigur că atunci când folosești Smart Compose, suni ca tine însuți”.