23 iul. 2018 | 07:55

Donald Trump a devenit „idiot” pe Google și e puțin probabil să se schimbe

ACTUALITATE
Donald Trump a devenit „idiot” pe Google și e puțin probabil să se schimbe

Donald Trump are o problemă de imagine la nivel global, iar faptul că imaginea sa apare când cauți cuvântul idiot pe Google nu-l ajută foarte mult.

Deja de câteva zile, în momentul în care cauți cuvântul idiot pe Google și accesezi secțiunea de imagini a motorului de căutare, vei întâmpina un număr covârșitor de rezultate cu fizionomia președintelui Statelor Unite ale Americii.

Realitatea cu care ne confruntăm nu reprezintă vreun protest politic semnat de gigantul din Mountain View. Mai degrabă, reflectă democrația din spatele algoritmului prin intermediul căruia Google îți servește rezultatele la căutare.

Un grup de activiști online sunt în spatele asocierii dintre Donald Trump și idiot. Aceasta este o formă de protest împotriva măsurilor controversate semnate de Trump pe parcursul mandatului său de președinte, începând de la măsurile anti-imigrare și până la atitudinea rasistă împotriva comunități LGBTQ.

Primii care au sesizat această situație neplăcută pentru Trump au fost cei de la The Guardian. Trecând peste universalitatea cuvântului idiot într-o varietate surprinzător de mare de limbi, protestul online a fost declanșat de un eveniment din lumea reală.

Totul a plecat de la utilizarea piesei American Idiot de la Green Day pe parcursul protestelor din Londra, de la momentul vizitei recente a președintelui SUA în Regatul Unit.

Partea fascinantă este că asocierea dintre cuvântul idiot și Donald Trump este una care a implicat un efort destul de mare și s-a petrecut organic. Google interferează rareori cu rezultatele la căutare și este puțin probabil să o facă și în acest caz particular.

O comunitate foarte mare de internauți de pe Reddit au căutat atât de mult „Donald Trump Idiot” și au făcut click pe materialele în care respectivele cuvinte apăreau împreună, încât Google a ajuns să le asocieze intrinsec.

Nu mai funcționează online unul fără altul. Va fi interesant de văzut cât timp va rămâne această situație neschimbată.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele