Placa electrică pe care să faci surf chiar și pe Dâmbovița
Ai fost vreodată fascinat de surfing? Chiar dacă nu, această placă electrică sigur te va fascina pentru că poți face surf pe ea și pe Dâmbovița.
Este o invenție care se cam îndepărtează de principiul de bază al surfingului, dar este extrem de atractivă și chiar și cei neexperimentați ar fi tentați să o încerce. De fapt, nici nu trebuie să fi “călărit” vreodată un val. Te urci pe placă și ea e gata să te poarte peste unde și să te facă să simți vântul în față.
Ceea ce face placa asta de surf atât de specială este propulsorul care te ține deasupra apei la o viteză constantă și, în consecință, este, deci, o placă de surf electrică
Văzută de deasupra, arată ca o placă de surf obișnuită, dar magia se petrece în „adâncuri”. Denumită foil surfboard, placa, care este alimentată de o baterie, este cea mai nouă invenție din domeniul sporturilor de apă.
Datorită motorului și formei perfect hidro și aerodinamice, placa poate fi utilizată în orice condiții meteo. În timp ce surferii “clasici” caută mereu zone maritime și oceanice cu valuri mari și vânturi puternice, placa electrică nu are nevoie de așa ceva.
Poți face surf pe orice apă: lac, râu, fluviu, mare și ocean, chiar și dacă apa este clară ca oglinda și nu bate nicio adiere de vânt. În plus, dacă n-ai probleme cu echilibrul și te obișnuiești rapid cu ea, s-ar putea să nici nu te uzi.
Placa a fost inventată în 2009 de către Nick Leasson, care a fondat o companie în Puerto Rico, care s-a gândit să încerce să combine pasiunea sa pentru surfing cu motorizarea vehiculelor acvatice. Practic, el a aplicat aceeași tehnologie care se utilizează pe ambarcațiunile de viteză cu pânze care concurează în curse pe apă.
Datorită vitezei și modului în care este amplasat propulsorul, placa se ridică deasupra apei, așa că vei avea senzația că zbori, nu că plutești.
Placa este alimentată de o baterie litiu-ion, care pune în mișcare un motor silențios, dar foarte puternic, ce te propulsează și pe tine și placa cu o viteză de până la 40 km/h.
Nici să stai pe placă nu e prea dificil. Pe porțiunea unde stai cu picioarele este aplicat un material care te împiedică să aluneci, iar pentru a vira, nu trebuie decât să-ți reglezi greutatea corpului și să te blansezi. Deși ai impresia că o să cazi în apă, surfingul pe placa electrică pare ca mersul pe bicicletă.