23 apr. 2018 | 13:13

Noul Volkswagen Touareg, vândut online în România în număr record

VIDEO ACTUALITATE

Volkswagen Touareg V6 TDI, a treia generație, a înregistrat un număr record de vânzări în România, chiar înainte ca mașina să fie lansată la rețeaua de dealeri. Toate comenzile s-au făcut exclusiv online, cu cardul.

Reprezentanța Volkswagen din România a vândut în jur de 100 de SUV-uri Touareg V6 TDI în doar patru săptămâni, imediat după prezentarea modelului de la SIAB, Romexpo.

Românii și-au comandat mașina doar online și au plătit fără rezerve avansul de 1.000 de euro cu cardul. Plata online cu cardul a mașinilor nu este o noutate pentru România, dar niciodată nu au mai fost efectuate atât de multe comenzi online. Pe site-ul dedicat modelului Touareg, versiunile preferate au fost Tuareg Style V6 TDI de 231 CP și Touareg Elegance/Atmosphere V6 TDI de 286 CP.

Comenzile au fost înregistrate încă din ziua premierei mondiale de la Beijin și, în doar patru săptămâni, Volkswagen România a vândut automobile în valoare de cinci milioane de euro. Iar noua generație Touareg nici nu a fost încă lansată pe piața din România.

Nu mai puțini de 200 de români s-au înregistrat pe touareg.volkswagen.ro, iar jumătate din ei și-a comandat deja mașina. În total, plățile avansului cu cardul de credit s-au ridicat la aproape 100.000 de dolari.

Peste 60% din clienții care au rezervat mașina au optat pentru un Volkswagen Touareg mai scump, de 60.000 de euro. Restul a optat pentru modelul mai ieftin, de 42.990 de euro. Printre culorile preferate, locul de frunte îl ocupă Sand Gold, care a apărut și pe modelul expus la Romexpo, în cadrul SIAB. E urmată apoi de Reef Blue (albastru) și de Deep Black Pearl (negru).

Fenomenul înregistrat de compania germană arată o evoluție a României în ceea ce privește cumpărarea online care se manifestă tot mai pregnant și în domeniul auto. În plus, peste jumătate din traficul online pe site-ul SUV-ului a venit de pe dispozitivele mobile, iar 25% din plăți au fost efectuate de pe telefoane și tablete.

A treia Generație Touareg vine cu mai multe sisteme de asistență pentru a spori confortul și siguranța șoferului și pasagerilor. SUV-ul este construit pe aceeași platformă pe care sunt fabricate modelele Audi Q7, Bentley Bentayga, Lamborghini Urus și Porsche Cayenne, celelalte SUV-uri de top ale grupului Volkswagen.