19 apr. 2018 | 10:42

Google Chrome 66 te scapă de clipurile care „pleacă singure”

ACTUALITATE
Google Chrome 66 te scapă de clipurile care

Google Chrome 66 este cea mai nouă versiune a browserului ieșit din Mountain View și te va scapă de o serie importantă de bătăi de cap.

Peregrinările tale prin diverse colțuri ale internetului ajung deseori să se reflecte într-o cantitate semnificativă de stres. De cele mai multe ori, problema este cauzată de reclamele surprinzător de agresive, de clipurile care pornesc singure sau de zgomotele a cărăr sursă nu o poți identifica în interiorul unei pagini de internet.

Google Chrome vine deseori cu actualizări importante implementate în toate variantele cross-platform ale browserului. Cea mai nouă versiune este Google Chrome 66 și tocmai a devenit disponibilă la scară largă pentru Windows, Linux, Mac, Android și iOS. O parte din beneficiile introduse odată cu noua iterație vor fi disponibile pe toate variantele, în timp ce altele vor ajunge întâi pe desktop.

Versiunea pentru desktopuri a noului browser va veni cu avantajul că, în mod implict, va bloca redarea automată a oricărui conținut multimedia cu sunet de pe internet. Astfel, în mod ideal, după ce ți-ai instalat noul Chrome, nu vei mai fi stresat niciodată de un clip sau o melodie care încep să se audă când te aștepți mai puțin.

Dacă vei deschide un tab nou în browserul Google, redarea oricărui element interactiv va avea loc doar pe bază de intervenție umană. Cu alte cuvinte, trebuie să apeși pe play.

În timp, creatorii de reclame agresive vor găsi probabil mici tertipuri pentru a ocoli restricțiile impuse de Google Chrome. Până atunci însă, mecanismul de micșorare al stresului online funcționează și face o treabă foarte bună. Am aflat prima oară detalii despre această opțiune la finele anului trecut și ar fi trebuit implementată în Chrome 64, în ianuarie. Până la urmă, s-a optat pentru o amânare de câteva luni cu scopul finisării funcției.

În altă ordine de idei, Chrome 66 este mai sigur ca niciodată, datorită unor îmbunătățiri pe partea de securitate. În plus, introduce câteva particularități destinate dezvoltatorilor de site-uri web.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele