28 feb. 2018 | 14:00

Cum faci un iPhone mai sigur, când ai ecranul blocat

VIDEO ACTUALITATE

Orice smartphone modern îți oferă acces la o serie stufoasă de informații atunci când este blocat. Din fericire, există o soluție simplă dacă vrei să știi cum faci un iPhone mai sigur într-o astel de situație.

Trăiești cu impresia că toate datele tale sunt în siguranță dacă ai telefonul blocat și îl lași pe masă câteva minute. Pornind însă de la notificări și de la Centrul de Control, ai fi uimit cât rău poate să-ți facă cineva din cauza câtorva minute de neatenție, fără să-ți intre în meniul aparatului.

Cu ajutorul Siri, poate iniția apeluri telefonice sau îți poate auzi ultimele mesaje primite. Din Control Center îți poate pune telefonul pe modul avion ca să nu te mai sune nimeni. Îți poate vedea toate notificările, poate răspunde la SMS-uri și apeluri telefonice. Poate face fotografii sau poate filma la infinit.

În funcție de capacitatea de stocare a terminalului din dotare, câteva minute pot fi suficente pentru a te lăsa fără spațiu de stocare realizând o filmare. Una peste alta, dacă cineva este rău intenționat sau vrea să-ți facă o glumă proasă, posibilitățile sunt numeroase. Este necesară doar un pic de neatenție.

Având în vedere detaliile înșirate mai sus, este foarte important să știi cum faci un iPhone mai sigur, când e blocat. În acest scop, intră la Configurări sau Settings și accesează secțiunea Face ID / Touch ID & Passcode sau Face ID/Touch ID și Cod de acces, dacă ai meniul în română.

Tastează codul de acces al telefonului pentru a intra în meniul respectiv și du-te până la capătul inferior al listei de opțiuni. De acolo, debifează toate opțiunile care nu îți sunt nepărat utile. În opinia mea, poate să rămână doar Return Missed Calls (Returnare apeluri rate) și Răspunde cu Mesaje (Reply with Message).

Toate celelalte, inclusiv notificările, ar fi bine să fie disponibile doar după ce te-ai autentificat pe aparat. Dacă nu folosești Siri, acea funcție este prima pe care ar trebui să o dezactivezi. Aceste modificări se aplică în timp real și nu au nevoie de o confirmare suplimentară.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele