03 ian. 2018 | 18:00

Cel mai inutil și interesant test: Google Pixel 2 vs. cameră de 20.000 de dolari

VIDEO ACTUALITATE

Telefoanele de top din ultimul an sunt capabile de niște poze impresionante, iar o comparație dintre un Google Pixel 2 și un Hasselblad nu este surprinzătoare.

Dacă te-ai decis să investești o sumă de bani între 4.000 și 5.000 lei pe un smartphone de top, sunt șanse foarte mari să rămâi impresionat de performanța sa foto/video. În ultimii ani, cele mai mari investiții în cercetare și dezvoltare pentru telefoane mobile s-au făcut pe partea de captură. Deși multe dintre mobile folosesc același procesor de top, Snapdragon 835, performanța camerei sau a camerelor principale diferă.

Mai multe autorități importante din domeniul testelor foto/video au ajuns la concluzia că Google Pixel 2 are cea mai bună cameră folosită până la această oră pe un telefon mobil. iPhone X este foarte aproape, pe poziția a doua în clasament.

În contextul în care foarte mulți fotografi ajung să fie mulțumiți de performanța telefonului mobil, cineva să decis să realizeze un test comparativ între Pixel 2 și o cameră Hasselblad. Acesta din urmă este un aparat foto digital de format mediu cu un preț de achiziție de aproximativ 20.000 de dolari.

Testul de mai sus a fost realizat de fotograful profesionist Tyler Stalman înainte de a-l fi postat pe YouTube. Imboldul său în acest proiect a venit de la decizia celor de la DxOMark de a acorda telefonului Pixel 2 de la Google cea mai mare notă acordată vreodată pentru un smartphone.

Comparația dintre un Pixel 2 și un Hasselblad este realizată într-un mod cât se poate de obiectiv și, deși rezultatele finale nu sunt surprinzătoare, nu prea ai de ce să-ți fie rușine cu cel mai nou telefon Google. Indiferent dacă vorbim de plajă dinamică, claritate sau profunzime a câmpului vizual, de la o anumită distanță, fotografiile sunt destul de similare. În plus, dacă majoritatea fotografiilor pe care le faci ajung pe Facebook sau Instagram, este aprope imposibil să faci diferența între camere. Dacă îți iei însă în serios obsesia pentru fotografie, nimeni nu te va convinge că un telefon îți înlocuiește DSLR-ul, cu atât mai puțin unul de format mediu.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele