28 dec. 2017 | 20:08

Primul cocktail mixat de o dronă arată spectaculos

VIDEO VIDEO

Pasionații de mixologie sunt întotdeauna dornici de experimente creative, dar nu te-ai aștepta să folosească o dronă la realizarea unui cocktail.

Dronele au fost folosite într-o varietate foarte mare de scenarii în ultimii ani. Aceste creații zburătoare robotizate, pe lângă faptul că sunt foarte capabile de livrarea unor colete, au fost folosite în demonstrații artistice de amploare. Până la această oră, nu și-au arătat însă abilitatea de bartender.

Prima excepție de la regulă vine de la un pasionat de tehnologie din Brooklin, Statele Unite. Michael Cirino este cunoscut în SUA pentru pasiunea sa de experimente culinare și mixologiste. Este însă pentru prima oară când a introdus o dronă ”în actul artistic”. În trecut, aceleași Cirino a realizat un eveniment culinar neobișnuit în momentul în care a venit la înaintare cu ideea unui prânz construit în jurul a 100 de feluri de mâncare. Pentru alt eveniment al său, a ocupat un vagon de metrou și a oferit curioșilor o experiență gastronomică inedită.

Cel mai recent proiect al lui Michael Cirino și al companiei sale Razor/A Shiny Knife a implicat realizarea unui spațiu de desfășurare pentru drone. Respectivele creații zburătoare au putut profita de pista de decolare și aterizare pentru a mixa câteva coktailuri mai simple sau mai complicate. Ca orice alte băuturi alcoolice, ține de client dacă apreciază rezultatul final.

În orice caz, din clipul de mai sus, reiese că drona s-a descurcat destul de bine la a materializa conceptul futurist al lui Cirino. În acest format, nu durează foarte puțin să pui mâna pe un cocktail, dar o dată în viață, merită să le experimentezi pe toate. Ca referință, unul dintre cocktail-urile realizate de dronă poate fi executat în confortul căminului folosind rețeta de mai jos.

  • 1/2 oz. suc lime
  • 3/4 oz. sirop ghimbir
  • 1/2 oz. Fernet-Branca
  • 1 1/2 oz. gin
  • Ghimbir confiat
La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele