Apple vrea să cheltuiască sute de milioane de dolari ca să recunoască orice melodie
Momentan, întreaga înțelegere este la stadiu de speculații, dar, este foarte probabil să aflăm în câteva zile că Apple va achiziționa îndrăgitul serviciu Shazam.
Shazam este una dintre primele aplicații utile care au fost vreodată lansate pentru iPhone. La scurt timp după ce s-a dat drumul la AppStore pe primul iPhone și pe iPhone 3G, micuțul progrămel a atras un număr important de utilizatori. Aplicația cu pricina a fost atât de îndrăgită, încât oficialii gigantului din Cupertino au creat o reclamă în jurul ei pentru promovarea iPhone-ului de top de la acea vreme.
După aproape un deceniu de la prima versiune, Apple se pare că vrea să achiziționeze unul dintre programele care a stârnit de unul singur revoluția aplicațiilor pentru mobil. Informația a fost postată de ReCode.net pornind de la o sursă apropiată de companie.
Dacă se va confirma, tranzacție se pare că va ajunge să valoreze câteva sute de milioane de dolari. Conform zvonurilor, înțelegerea ar urma să fie anunțată săptămâna viitoare pentru o sumă de aproximativ 400 de milioane de dolari. La prima vedere ai fi tentat să crezi că acea cifră supraevaluează o aplicație simplă de recunoscut melodii. Între timp însă, Shazam a devenit un brand destul de puternic și, cu toate că există numeroase alte aplicații și servicii online cu o funcționalitate similară, cei mai mulți internauți preferă originalul.
La această oră, Shazam este mai aproape de o rețea socială, decât un instrument cu care interacționezi ocazional. La ultima strângere de fonduri, mai mulți analiști au evoluat serviciul la aproximativ un miliard de dolari. În 2002, creatorii aplicației au reușit să strângă 140 de milioane. Până la această oră, nici un oficial Apple nu a acceptat să comenteze pe marginea subiectului. Același refuz a venit din partea CEO-ul Rich Riley și a purtătorului de cuvânt Shazam – Giovanni Bossio.
Aparent, creatorii Snapchat au încercat de asemenea să cumpere Shazam, dar până la urmă, au ieșit în față americanii de la Apple.