19 nov. 2017 | 12:44

Teoriile nebunești despre Stranger Things care îți vor da fiori

ACTUALITATE
Teoriile nebunești despre Stranger Things care îți vor da fiori

Cel de-al doilea sezon din Stranger Things a fost lansat de ceva timp, dar asta nu înseamnă că avem mai puține întrebări.

Fanii Stranger Things nu au întârziat să își expună teoriile – unele sunt bine-gândite și au tot sensul din lume, altele sunt amuzante, dar prea puțin probabile. Dacă nu ai terminat de văzut sezonul 2, este bine de știut că mai jos vei găsi spoilere.

Eleven este Demorgogonul

Stranger Things Demogorgon

Pentru cei care își amintesc, în episodul 6 din primul sezon, Eleven a avut o replică cel puțin remarcabilă: „Poarta… eu am deschis-o. Eu sunt monstrul.” Când într-un final El distruge Demogorgonul, ea dispare în Lumea Răsturnată. Fanii sunt de părere că cele două personaje sunt unul și același, sau că Demogorgonul este o proiecție a subconștientului lui Eleven.

Fiica lui Hopper a fost și ea parte a experimentului

Stranger Things Sara Hopper

Detectivul Jim Hopper a jucat un rol foarte important în salvarea lui Eleven. Am aflat din primul sezon că are o fiică pe nume Sara, care a murit de cancer. Unii fani cred că Sara a fost parte a experimentului făcut de guvern. Alții sunt de părere că Sara este Eleven, datorită faptului că Hopper a părut să știe că lui El îi plac vafele Eggo fără ca ea să îi zică.

Lumea Răsturnată este în mintea lui Eleven

Stranger Things Eleven

O teorie interesantă spune că Lumea Răsturnată este o reflexie a stării mentale a lui Eleven. Din moment ce ea a fost răpită de lângă familia ei la o vârstă fragedă, trauma a făcut-o să disocieze și să creeze o nouă lume în mintea ei. Demogorgonul ar fi, în acest scenariu, tot un produs al minții ei născut din șocul durerii.

Există mai mult de o poartă către Lumea Răsturnată

Upside Down Stranger Things gate

Deși la finalul celui de-al doilea sezon, Eleven a închis poarta, fanii speculează că încă mai există căi de acces către Lumea Răsturnată.  Faptul că am văzut atâtea porți pe parcursul serialului nu ajută la demontarea teoriei. Mai mult, în ultima scenă din sezonul 2, vedem clar cum monstrul Mind Flayer încă veghează asupra Lumii Răsturnate, semn că acest tărâm nu și-a încheiat socotelile cu realitatea.

Dr. Owens și Dr. Brenner se vor întoarce

Dr Brenner Stranger Things

Doctor Owens a părut dubios la început, prin asocierea lui cu Laboratorul Hawkins. Totuși a avut și momentele sale eroice în timpul atacului demodogilor și l-a ajutat pe Hopper să o adopte legal pe Eleven. În final, am rămas cu impreesia că este un tip de treabă. Dar să nu uităm că tipii de treabă sunt adesea cei mai buni răufăcători. În ceea ce îl privește pe Brenner, cel mai probabil și el este undeva și își va face revenirea.

Mama lui Eleven are o conexiune cu Lumea Răsturnată

Stranger Things Mama Eleven

Știm deja că între Lumea Răsturnată și electricitate este o conexiune ciudată. În primul sezon, Will a putut comunica cu mama lui prin lumini. Să nu uităm însă că mama lui Eleven s-a folosit de lumini pentru a-i transmite fiicei ei că vrea să îi vorbească. Fanii se gândesc că poate o parte din mama lui Eleven este blocată în Lumea Răsturnată, lucru ce ar explica starea ei de lâncezeală din lumea reală.

Lumea Răsturnată face parte din trecut

Stranger Things Upside Down

În ultima scenă din sezonul 2, vedem un cadru cu școala care se mișcă pentru a ne arăta Lumea Răsturnată. Ceea ce poate nu observăm la început este că mașinile se schimbă. În urmă cu câteva scene îi vedeam pe Joyce și Hopper cum împart o țigară în parcarea cu mașini din anii 80. În scena finală, acestea au mai mult stilul anilor 50. Acest lucru s-a mai întâmpla și în sezonul 1. Pe atunci, îi vedeam pe Joyce și Hopper în Lumea Răsturnată cum îl caută pe Will. În jurul lor, mașinile sunt iarăși din altă epocă.

Lumea Răsturnată face parte din viitor

Eleven Stranger Things Upside Down

În contrast cu teoria precedentă, există una care spune că Lumea Răsturnată ne arată de fapt viitorul Hawkinsului. Fanii cred că Eleven a creat o gaură în spațiu și timp, care a permis viitorului să se infiltreze în prezent. De asemenea, aspectul înfiorător al acestei dimensiuni ar putea să se datoreze unui holocaust nuclear care a condus la apocalipsă.

Demodogul din frigiderul lui Joyce se va întoarce la viață

Stranger Things Demodog

Știm că Eleven a omorât un demodog pe care Steve și Dustin îl îndeasă în frigider – toate bune până aici. Doar că Will cel posedat de monstrul Mind Flayer a spus, în repetate rânduri, că monstrului îi place răcoarea. Dacă temperatura scăzută a frigiderului îl va vindeca pe demodog?

Puterile lui Eleven o omoară încet

Eleven Stranger Things

De fiecare dată când își folosește puterile, lui Eleven îi curge sânge din nas. Dacă, de fapt, aceste sângerări sunt un semn al creierului care se deteriorează al copilei? În cazul în care această teorie se dovedește a fi adevărată, asta ar însemna că serialul se va termina cu Eleven învingând odată și pentru totdeauna Lumea Răsturnată și murind. Dacă este o teorie care sperăm să nu se adeverească, aceasta ar fi aceea.