11 oct. 2017 | 18:18

Șeful Apple: Programarea e mai importantă decât limba pe care o vorbești

ACTUALITATE
Șeful Apple: Programarea e mai importantă decât limba pe care o vorbești

S-a dezbătut foarte mult avantajul cunoașterii unor limbi străine de-a lungul anilor, dar în opinia lui Tim Cook am fi mai câștigați dacă am ști programare.

Având în vedere numărul foarte mare de magazine virtuale pentru o varietate foarte mare de platforme, niciodată nu a fost mai profitabil decât acum să știi să scrii programe. Indiferent de platforma pe care o ai în vedere, este foarte important să reții că activitatea de a scrie aplicații nu mai este asociată doar persoanelor foarte tehnice. Cu un pic de răbdare și câteva tutoriale, oricine poate porta un site web într-o aplicație de iOS sau poate crea instrumente digitale complexe.

Importanța cunoștințelor de programare a ajuns să fie un subiect atât de important încât este dezbătut de lideri de stat alături de cei mai importanți directori din tech. Cea mai recentă afirmație pe marginea acestui subiect a fost făcută de Tim Cook în timpul unei deplasări în Franța, într-un interviu acordat publicației Konbini.

Deși percepția generală în Franța este că dobândirea cunoștințelor de limba engleză este foarte importantă pe termen lung, CEO-ul Apple este de altă părere. Cook a afirmat că ar putea fi mai important să știi cum să programezi decât să înveți engleză. Și-a continuat argumentul, sugerând că un tânăr student francez poate intra în contact cu întreaga lume printr-o aplicație interesantă. Este important și să știi engleză, dar cunoștințele de programare ar trebui dobândite neapărat în școlile de pe întregul mapamond, în opinia lui Tim Cook.

Afirmațiile făcute de CEO-ul gigantului din Cupertino în urmă cu câteva zile continuă efortul Apple de a trezi interesul pentru programare în cei mai tineri dintre noi. În trecut, pe aceeași idee, compania a lansat Swift Playground în AppStore pentru a combina cunoșințele de programare cu un joc. În parteneriat cu Tynker, a lansat jucării care te ajută să dobândești fundamente de programare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele