28 aug. 2017 | 11:00

Google Chrome îți pune pe silențios site-urile enervante

ACTUALITATE
Google Chrome îți pune pe silențios site-urile enervante

Google Chrome vine cu încă o funcționalitate utilă pentru utilizatorii deranjați de tot felul de site-uri „gălăgioase”.

La fiecare câteva săptămâni, Google Chrome are parte de un update. Indiferent dacă este vorba de o actualizare ce vizează versiunea de mobile sau pe cea de desktop, este evident că inginerii Google iau rareori o pauză de la perfecționarea browserului.

O versiune de Chrome care se află momentan în beta și este disponibilă doar celor abonați la variantele Canary facilitază trecerea site-urilor problematice în modul silențios. S-ar putea să fi trecut deja un an de când Chrome te lasă să treci anumite tab-uri din browser în modul silențios printr-un click dreapta pe numele lor. Din păcate, opțiunea respectivă nu era „ținută minte” dacă închideai tab-ul sau deschideai un link din același site într-un tab nou.

[related]

Viitoarea funcție care ar trebui să ajungă la publicul larg în câteva săptămâni îți va permite să asociezi ideea de silențios unui întreg domeniu pe termen nelimitat. Astfel, nu contează dacă îți închizi complet browserul sau deschizi zece tab-uri pornind de la același site. Niciuna dintre ele nu va genera vreun sunet, până nu revii asupra deciziei de a dezactiva opțiunea activată anterior.

Pentru a profita de funcția descrisă mai sus, va fi suficient să faci click dreapta pe cuvântul Secure din bara de adresă de la începutul paginilor web ce încep cu https sau pe litera i încercuită dinaintea paginilor cu http. În acel meniu contextual vei găsi opțiune nouă intitulată Sound definită ca Allow (Permite). O poți schimba în Deny (Interzice).

Deoarece este în faza de experimentare, chiar și dacă îți instalezi cea mai recentă variantă beta de Chrome, trebuie să adaugi „-enable-features=SoundContentSetting” la scurtătura aplicației, în secțiunea Target, după ce ai intrat în Properties. Funcția a fost depistată inițial de cei de la Android Police și se pare că încă mai este în stadiul de finisare, înainte să poate fi accesată de publicul larg.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele