19 aug. 2017 | 21:10

Motorola a creat ecranul care se repară singur

ACTUALITATE
Motorola a creat ecranul care se repară singur

Costul înlocuirii unui ecran spart sau crăpat la iPhone 7 sau Galaxy S8 este absurd, iar Motorola vrea să remedieze situația printr-un brevet.

Cea mai enervantă parte a interacțiunii cu un smartphone ține de spargerea ecranului. În funcție de gadgetul pe care îl folosești cu entuziasm, procesul de reparație poate sări cu ușurință la câteva sute de euro. Niciodată nu a acoperit garanția astfel de proceduri și prea puțini dintre noi și-au asigurat prețiosul terminal.

Partea bună este că cineva încearcă să găsească o soluție la această problemă costisitoare și tocmai a fost explicată printr-un patent sintetizat în imaginea de mai sus. Creația figurează ca aparținând a inginerilor Motorola și a fost înaintată de curând către Oficiul Statelor Unite pentru Aplicații de Patente – USPTO.

Conform celor de la The Verge, principiul din spate este unul destul de creativ, dar s-ar putea să funcționeze și în lumea reală, deși nu avem cum să fim siguri de acest lucru. De la un brevet la practică este cale lungă și foarte multe companii au transformat aplicarea pentru patente mai mult sau mai puțin fezabile într-un sport distructiv.

Revenind la ideea din spatele acestui concept inovativ, cei de la Motorola sunt de părere că înlocuirea unui ecran tradițional din sticlă cu un polimer cu memorie ar fi cea mai eficientă soluție pe termen lung. Când respectiva suprafață este expusă la schimbări bruște de temperatură, polimerul se activează și inițiază procedura de reparare pentru a reveni la ”setările din fabrică”. Ca măsură de siguranță sporită, telefonul va fi cel care generează căldura necesară reparației. Nu este exclus ca un dock dedicat sau căldura corpului să fie de asemenea suficiente pentru a facilita repararea automată.

Nu în ultimul rând, un panou din polimer s-ar putea să se reflecte într-un set de compromisuri pe partea claritate și confort la atingere. Deși astfel de detalii nu contează la construcția unui dispozitiv menit să fie dat de pământ, este aprope imposibil ca un vârf de gamă precum viitorul iPhone sau Galaxy S să renunțe la atrăgătoarea și sensibilă sticlă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele