20 iul. 2017 | 13:00

Expeditions de la Google te duce în locuri minunate prin realitate virtuală

ACTUALITATE
Expeditions de la Google te duce în locuri minunate prin realitate virtuală

Au trecut deja câțiva ani de când Google a pus bazele Expeditions, dar este prima oară când aplicația poate fi experimentată de persoane care nu sunt elevi.

Când s-a lansat inițial în 2015, Expeditions a fost o aplicație Google destinată exclusiv instituțiilor de învățământ. Ideea din spate era cât se poate de simplă. Folosind un kit din carton, ca Google Cardboard, Expeditions permitea realizarea de călătorii prin intermediul realității virtuale în teritorii îndepărtate sau zone greu accesibile.

Din păcate, din cauza modului în care funcționa, aplicația nu putea fi utilizată de un individ obișnuit în confortul căminului. Experiențele VR trebuiau controlate de pe un alt telefon sau tabletă de către o a doua persoană. În timp ce stăteai cu kitul VR la ochi, un supraveghetor te deplasa prin mediul virtual.

Noua versiune de Expeditions disponibilă începând de astăzi include pentru prima oară un așa numit Solo Mode. Acesta este menit atât pentru elevii și studenții care vor să aibă parte de experiențe VR în afara clasei, cât și pentru orice alt curios. În plus, dacă revenim la scopul educațional al întregului proiect, prin noua actualizare, profesorii care au folosit în trecut Expeditions în clasă, pot da elevilor diverse excursii ca temă, pentru a le parcurge oriunde în altă parte.

Funcția detaliată mai sus este posibilă prin Self – Guided Expeditions. În cadrul expedițiilor pe care le parcurgi singur, punctele de interes vor fi evidențiate pe ecran, iar informații relevante în format text vor apărea pentru a-ți face experiența mai informativă.

La ora actuală, Google Expeditions include peste 600 de tururi virtuale pe care le poți parcurge în liniște. Lista include cele Șapte Minuni ale Lumii, Marea Barieră de Coral, cât și centrale electrice cu energie solară sau stadioane de baseball. Momentan, noua versiune a aplicației este disponibilă doar pe Google Play pentru utilizatorii de Android, dar se lucrează intens la o variantă de iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele