Google Earth se transformă într-o unealtă educațională pentru elevi

Google Earth se transformă într-o unealtă educațională pentru elevi

Două luni au trecut de la ultimul update major primit de Google Earth. În aprilie, compania americană a inclus un număr de feature-uri noi în aplicația sa pentru a permite utilizatorilor să exploreze mai în profunzime Pământul. Ni s-au pus la dispoziție tururi ale celor mai mari obiective turistice de pe planetă la distanța unui click. După aceste noutăți, Google a decis să ducă Google Earth și în sălile de clasă.

Tururile disponibile sunt ghidate și narate de oameni de știință și povestitori din cadrul unor organizații renumite. Poți explora lumea prin intermediul fotografiilor, a conținutului video în 360 de grade și prin Street View. Pe lângă tururile deja disponibile, Google va mai lansa o serie de zece povești destinate în principal elevilor și studenților. Acestea le vor permite copiilor să exploreze locuri faimoase de pe planeta noastră, și să descopere povești istorice despre locații în care, în mod normal, le-ar fi destul de greu să ajungă.

În plus, Google va face noile feature-uri disponibile și în aplicația Google Cardboard, cea care însoțește perechea low-cost de ochelari VR lansată de compania californiană. În ultima vreme, Google a făcut eforturi din ce în ce mai mari pentru a sprijini domeniul educației. Cei de acolo au lansat mai multe platforme educative care au rolul de a ușura munca profesorilor din școli și licee.

Ecosistemul Google Education începe să prindă destul de bine peste ocean și asta ajută la stabiliriea companiei ca un jucător important în acest domeniu. Sistemul e gândit ca unul care trebuie să fie ușor de manageriat de către profesori și elevi, pentru a nu cauza complicații nedorite în sălile de curs, notează TechCrunch.

Citește și:
Etichete: