06 iul. 2017 | 12:00

AOC și Porsche lansează primul monitor cu cabluri care nu atârnă

ACTUALITATE
AOC și Porsche lansează primul monitor cu cabluri care nu atârnă

Indiferent cât de frumos este un monitor, liniile sale de design sunt perturbate de cablurile care atârnă din spate, iar AOC și Porsche au găsit soluția la problemă.

Prea puține lansări mai pot fi spectaculoase în ziua de azi când vine vorba de monitoare. Se pare însă că în orice domeniu poți veni la înaintare cu ceva nou dacă faci investiții suficient de mari în cercetare. În orice alte condiții, ar fi fost imposibil să vedem un gadget precum atrăgătorul monitor de mai sus.

Sunt multe detalii remarcabile despre cele două monitoare anunțate astăzi de AOC în colaborare cu Studio F.A. Porsche. Dispozitivele sunt identice din punct de vedere estetic, dar sunt disponibile în două diagonale diferite. Astfel, te poți orienta către modelul care se pretează mai bine pentru spațiul pe care îl ai pe birou.

Ambele modele de monitoare de top AOC fac parte din noua seria PDS. Aceasta din urmă este o referință la colaborarea cu studiourile de design Porsche Design. Atât modelul de 24, cât și cel de 27 de inci sunt definite printr-o ramă aproape inexistentă pe trei dintre cele patru laturi ale ecranului. Doar partea inferioară marcată cu sigla AOC este un pic mai groasă. Designul asimetric dat de piciorul atrăgător reprezintă de asemenea o caracteristică atrăgătoare.

,,Dacă analizezi funcția unui obiect, forma îi devine evidentă.” Aparent, aspectul acestor noi monitoare a plecat de la un principiu de design foarte elaborat al designului Ferdinand Alexander Porsche. Pentru a nu perturba experiența de vizionare, noile monitoare AOC PDS nu vin pe spate cu cabluri care atârnă. Această premieră a fost posibilă datorită faptului că elementele de conectică și alimentare sunt strecurate prin piciorul ce poate ajunge până la capătul biroului. Astfel, în final, te vei bucura întotdeauna de impactul vizual care te-a atras într-o imagine de promovare.

Ambele modele includ conectori HDMI și au o rezoluție Full HD dată de un panou IPS cu unghiuri impecabile de vizibilitate. Imaginile afișate ar trebuie să fie îmbunătățite prin tehnologia AOC SuperColor. Prețul pentru modelul de 24 de inci este de aproximativ 175 de euro, pe când modelul de 27 sare până la 220 de euro.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele