Noile echipamente militare îi vor ajuta pe soldați să vadă chiar și după colțuri [VIDEO]
Războiul va căpăta o tentă serioasă de Call of Duty odată cu introducerea în echipamentul Forțelor Terestre ale Statelor Unite a căștilor cu Realitate Augmentată. Noile echipamente militare se află deja în teste și sunt de-a dreptul impresionante. Tehnologia va putea proiecta pe vizorul căștilor harta câmpului de luptă, locațiile camarazilor și inamicilor și va putea incorpora chiar și un mod de ”Night Vision” (vedere în infraroșu folositoare în condiții de lumină scăzută).
Dacă soldatul va lua la țintă un inamic, îi vor apărea pe vizor informații despre acesta, cum ar fi distanța până la el sau tipul de armă pe care îl are echipat. Soldații vor putea vedea chiar și în întuneric cu ajutorul TAR (Tactical Augmented Reality). Tehnologia va putea determina locația exactă a unui soldat în raport cu ceilalți combatanți de pe câmpul de luptă și va putea oferi purtătorului o imagine de ansamblu asupra situației. El va putea astfel vedea prin pereți sau după colțuri cu ajutorul centralizării feed-ului de la toți camarazii care utilizează și ei TAR.
Până acum, soldații trebuiau să se uite pe un device GPS poziționat pe mână, fapt care îi făcea să-și piardă concentrarea în condiții de luptă. Ceea ce vor vedea soldații prin intermediul noilor echipamente militare va fi terenul din fața lor, îmbunătățit cu o hartă tactică adăugată digital. Practic, aceștia se vor simți ca într-un joc video, care va fi însă cât se poate de real, notează Ars Technica.
Tehnologia TAR va putea fi folosită atât ziua cât și noaptea. Casca va fi conectată cu o tabletă pe care soldații o vor purta la brâu, ea la rândul ei fiind ”legată” wireless cu un punct de detecție termală montat pe arma lor. TAR va dispune și de o funcție ”split screen”, astfel purtătorul va putea orienta arma pentru a vedea ce se întâmplă în spatele său fără să fie nevoie să se întoarcă cu tot corpul. Soldații care vor fi dotați cu TAR vor putea și să transmită în timp real feed-ul din cască pentru ca cei care îi direcționează să fie bine conectați la acțiunea de pe câmpul de luptă.