10 mai 2017 | 13:30

Amazon Echo Show este cel mai recent gadget smart dotat cu Alexa

ACTUALITATE
Amazon Echo Show este cel mai recent gadget smart dotat cu Alexa

Amazon Echo a devenit un brand în sine din momentul lansării primelor boxe inteligente. Amazon Echo Show este o evoluție a acelui concept și include un touchscreen.

În urmă cu câteva zile, publicam primele detalii ipotetice despre un nou produs hardware al celor de la Amazon. Era vorba de o boxă foarte capabilă care, printre multe alte funcții, include pentru prima oară un ecran sensibil la atingere. Din cauza dimensiunilor destul de generoase, era evident că nu se pretează pentru utilizarea ca tabletă, dar nu te oprea nimeni să o plimbi în casă dintr-un loc în altul.

Produsul respectiv a fost acum anunțat oficial de către Amazon și este intitulat Amazon Echo Show. Ilustrat în imaginea de mai sus, gadgetul include un ecran cu diagonala de 7 inci amplasat deasupra unui set de difuzoare ce acoperă o suprafață semnificativă din fața dispozitivului. În privința funcționalității, Echo Show pune în continuare accent pe utilitatea asistentului virtual Alexa. Nu știe română, dar dacă vrei să formulezi întrebări în engleză te-ar putea ajuta destul de mult în viața de zi cu zi.

Ecranul, deși este interactiv, scopul său este de a extinde volumul de informații puse la dispoziție de Alexa. În momentul în care întrebi cum este vremea, vei auzi în continuare situația curentă, dar pe ecran vei vedea prognoza pe zilele următoare. O întrebare despre o rețetă, se reflectă în recitarea ingredientelor împreună cu afișarea lor. Știrile în format video desprinse de pe CNN și alte câteva surse sunt redate fără probleme pe Amazon Echo Show.

Pentru că vorbim de un produs Amazon, Echo Show îți poate reda fără probleme fotografiile stocate în Prime Photos. Poate reda muzică de pe Amazon Music și îți poate afișa versurile. Dacă ai camere de supraveghere în casă, fluxul video poate ajunge și pe micuțul gadget. Datorită webcamului amplasat deasupra monitorului, nu putea lipsi funcția de video conferință din Amazon Echo Show.

Prețul pentru noua boxă smart dotată cu Alexa și touchscreen este de 230 de dolari, iar livrările vor începe din 28 iunie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele