03 apr. 2017 | 20:12

După review-uri negative, Iron Fist a depășit un record important pentru Netflix

ENTERTAINMENT
După review-uri negative, Iron Fist a depășit un record important pentru Netflix

Departe de a fi prima colaborare cu Marvel, Iron Fist a beneficiat de o serie de review-uri negative. Pentru Netflix, a fost însă un succes răsunător.

Abia s-a încheiat trimestrul trei din acest an, dar au început deja să apară câteva statistici interesante pentru anul în curs. Cea mai importantă vizează consumul de conținut multimedia de pe Netflix, mai precis activitatea de binging.

Dacă ideea de binge watching vă este străină, aceasta face referire la vizionarea într-o singură rafală de sezoane întregi de seriale. În contextul în care Netflix obișnuiește să publice seriale întregi dintr-un foc, serviciul de streaming a fost printre primele care au promovat conceptul.

Iron Fist este cel mai recent serial Marvel al celor de la Netflix după DareDevil, Jessica Jones și Luke Cage. Spre deosebire de cele trei anterioare, Iron Fist a fost desființat de critici și clasificat ca fiind un eșec. La fel ca în cazul Warcraft sau Batman V. Superman, review-urile par a fi irelevante pentru succesul unui titlu. Conform unui raport publicat de 7Park Data, premiera Iron Fist a generat cel mai mult trafic pe Netflix în 2017 într-o singură zi.

Pe 17 martie, ziua în care Iron Fist a ajuns pe Netflix, 14,6% din tot traficul generat pe platforma online a fost legat de cel mai recent serial Marvel. În comparație, anul trecut, premiera Stranger Things s-a reflectat în doar 4% din trafic. Nici măcar sezonul doi din Daredevil, ce a fost așteptat cu sufletul la gură de către fani, nu a obținut decât 13,8%. ,,Datele despre numărul de fluxuri video ne arată că ceea ce consideră criticii ca fiind cele mai bune show-uri și ceea ce abonații consideră ca fiind cele mai bune sunt uneori două lucruri complet diferite.” Cristopher Coby – analist senior la 7Park Data ne confirmă un trend foarte interesant când vine vorba de seriale și filme în general. Opinia criticilor se pare că nu mai este de mult vitală pentru succesul unei pelicule.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele