Google combate majoritatea vulnerabilităților dezvăluite de Wikileaks
Comunicatul Wikileaks i-a alertat pe toți producătorii mari de produse tehnologice, iar Google se află în aceeași oală. Compania anunță că a reușit să soluționeze mare parte dintre problemele de securitate care erau cuprinse în documentul CIA.
Wikileaks a emis zilele trecute un comunicat prin care dezvăluia documente ale CIA și care conțineau o listă de vulnerabilități identificate în produsele tehnologice de ultimă generație. Acest lucru a alertat companiile amintite în document și care au început să reînnoiască programele și să rezolve mare parte dintre bubele sistemului lor.
Apple a fost prima companie care a eliminat majoritatea vulnerabilităților iPhone-urilor sale, asigurându-și clienții de calitatea serviciilor pe care le oferă, iar acum Google și alte firme îi calcă pe urme. Google susține că protecțiile și actualizările pe care le aveau deja implementate pe Chrome și Android au apărat utilizatorii de mare parte dintre atacurile hackerilor de la CIA, conform Tech Crunch. „Analiza noastră încă se desfășoară și vom implementa protecțiile necesare. Prioritatea noastră principală a fost mereu asigurarea securității și vom continua să investim în apărarea în fața unor atacuri de acest fel.”, afirmă directorul securității informației de la Google.
Identificarea unor hibe în dispozitivele iPhone și Android era o chestiune necesară pentru misiunea CIA, pentru că acest lucru îi permitea agenției americane să asculte discuțiile utilizatorilor.
De asemenea, este important să menționăm că deși Google și Apple menționează că majoritatea bubelor din sistem au fost rezolvate, nu înseamnă că toate sunt soluționate. Utilizatorii care sunt preocupați de securitatea dispozitivelor pe care le dețin trebuie să se asigure că au actualizat software-ul pentru a dispune de toate măsurile de securitate.
Aceste probleme expuse de Wikileaks ne arată lipsa de colaborare și comunicare între agențiile mari din SUA. În loc ca acestea să le ofere o șansă companiilor de a-și rezolva hibele din sistem, CIA se folosește de ele în propriul interes, pentru a spiona deținătorii lor. În plus, dacă aceste informații sunt făcute publice, companiile nu vor mai avea posibilitatea de minimiza efectele atacurilor, atunci când acestea se vor produce.