06 feb. 2017 | 18:07

Google transformă paginile web în aplicații dedicate de Android

ACTUALITATE
Google transformă paginile web în aplicații dedicate de Android

Dacă aveți o pagină web pe care o accesați foarte des, Google s-ar putea să faciliteze transformarea ei într-o aplicație dedicată pentru Android.

Multe dintre site-urile pe care le vizitați în mod regulat au o interfață dinamică, optimizată pentru dispozitive mobile. Asta înseamnă că atunci când vizitați o pagină web, în funcție de numărul de tap-uri pe care îl dați pe ecranul smartphone-ului, ați fi tentați să credeți că interacționați cu o aplicație dedicată. Printr-o nouă funcție ce va fi introdusă în Chrome pentru Android, Google vrea să faciliteze tranziția paginilor web preferate în aplicații standalone pe ecranul principal al telefonului sau al tabletei.

Din totdeauna a existat posibilitatea salvării unei pagini web pe ecranul principal de la smartphone, indiferent dacă este vorba de un iPhone sau un Android. Diferența majoră dintre acel format și o aplicație instalată constă în faptul că o pagină web trebuie încărcată complet de pe internet la fiecare accesare. Prin introducerea unei noi funcții în Chrome pentru Android, Google vrea să schimbe radical acel concept.

Noua funcție detaliată în urmă cu câteva zile pe blogul Chromium este intitulată Progressive Web Apps. Aceasta pare să incorporeze un mod complet diferit de a salva o pagină web interactivă pentru acces offline. ,,[Aplicațiile în formatul] Progressive Web Apps vor apărea în sertarul cu aplicații din launcher, în Android Settings și vor putea interacționa prin referințe cu alte aplicații instalate. Apăsări prelungite pe notificările primite de la ele vor afișa panoul central de notificări din Android în locul secțiunii de notificări din Chrome.

Dintr-un punct de vedere, Progressive Web Apps va face viața mai ușoară dezvoltatorilor care au amânat dezvoltarea unei aplicații de mobil pentru site-ul lor. În funcție de modul în care va fi implementată în Chrome, Google speră ca noua funcție să fie integrată și în alte browsere de Android.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele