11 dec. 2016 | 14:29

Cum încerci noul Touch Bar pe un MacBook mai vechi

TUTORIALE
Cum încerci noul Touch Bar pe un MacBook mai vechi

Dacă te încântă zona sensibilă la atingere de pe noile MacBook Pro-uri, merită să știi că poți să încerci atrăgătorul Touch Bar pe un MacBook mai vechi.

Noile MacBook Pro-uri lansate recent de către Apple vin la pachet cu o bară sensibilă la atingere în locul tastelor funcționale F1-F12. Respectiva zonă este formată dintr-un ecran OLED foarte subțire care, în marginea din dreapta, include și un senzor de amprentă. Intitulat Touch Bar, micul touchscreen include, în mod implicit, o serie de funcții pe care le găseați pe vechile taste funcționale. Este vorba de butoane pentru ajustarea volumului, a luminozității ecranului, a luminozității tastelor sau pentru schimbarea melodiilor.

Partea interesantă a respectivului Touch Bar iese la iveală când deschideți orice aplicație care a fost actualizată pentru a profita de noua funcție. Astfel dacă intrați în Photos, butoanele din Touch Bar se schimbă instant și puteți naviga mai rapid printr-o serie stufoasă de imagini sau le puteți roti și aplica diferite filtre. În Safari, din Touch Bar deschideți mai rapid cele mai vizitate pagini web.

Din păcate, un MacBook Pro de 13 inci cu noul Touch Bar începe de la 1800 de dolari cu configurația de bază în SUA, iar în România are toate șansele să ajungă la aproximativ 10.000 de lei. În contextul în care, același MacBook vine cu câteva minusuri importante, ai face bine să încerci noul Touch Bar pe un MacBook mai vechi pentru a vedea dacă te încântă respectiva funcționalitate. Dacă nu, mai bine rămâi la modelul de anul trecut.

Există mai multe soluții pentru a testa nou Touch Bar, dar cea mai simplă și gratuită, pe care o vedeți imortalizată în imaginea de mai sus, poartă numele de Touche și a fost creată de un fost inginer Apple. Este gratuită și o puteți descărca de aici. Înainte de a trece însă mai departe, e foarte important să rețineți că aveți nevoie de cea mai nouă versiune de MacOS Sierra pe sistem pentru a funcționa. Dacă nu o aveți, o puteți descărca manual de la această adresă. După ce ați descărcat și copiat Touche în Applications, îl puteți rula și veți întâmpina o fereastră precum cea de mai jos. Nu necesită nici un fel de configurare suplimentară.

touche-touchbar-mac

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele