14 sept. 2016 | 09:37

Swift Playground e jocul care te transformă în programator

ACTUALITATE
Swift Playground e jocul care te transformă în programator

Aplicațiile de iOS continuă să fie o sursă foarte importantă de venit pentru un număr important de dezvoltatori, iar Swift Playgrounds este primul pas pentru a face și voi parte din această comunitate.

În urmă cu câteva luni, în cadrul WWDC, cei de la Apple au anunțat cu surle și trâmbițe o aplicație intitulată Swift Playgrounds. Respectivul program era destinat celor mici pentru a fi inițiați în tainele programării. Sub nici o formă, asta nu înseamnă că adulții nu se pot bucura și ei de program.

Ideea este că Swift Playgrounds trebuia să aibă parte de o lansare oficială în această toamnă, iar având în vedere că suntem în luna septembrie, cei de la Apple s-au ținut de cuvânt. Ca urmare, dacă vreți să dobândiți cunoștințe noi într-un domeniu de viitor, nu ezitați să o descărcați gratuit din Apple AppStore. În cazul în care nu era evident din titlu, acest progrămel este destinat celor care vor să învețe Swift, un limbaj de programare creat de Apple și înfățișat ca fiind cea mai bună soluție pentru cei care vor să creeze aplicații de iOS. La prima vedere, are destul de multe în comun cu Java și C, dar ar fi bine să vă formați propria opinie.

,,Oricine ar trebui să aibă oportunitatea să învețe programare, iar noi suntem foarte încântați să oferim Swift Playgrounds următoarei generații de programatori ce sunt în căutarea unui mod distractiv și facil prin care să exploreze concepte cheie folosind linii de cod adevărat. Mai mult de 100 de școli de pe întregul mapamond s-au angajat deja să adauge Swift Playgrounds în programa școlară din această toamnă și abia așteptăm să vedem ce vor face elevii cu ea.” Astfel a prezentat Craig Federighi, directorul Apple pe inginerie, noua aplicație.

Noua aplicație Swift Playgrounds este complet gratuită și poate fi instalată pe orice iDevice-uri, cu condiția ca acestea să ruleze iOS 10.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele