14 iun. 2016 | 19:30

Copilul tău învață programare cu această aplicație Apple

ACTUALITATE
Copilul tău învață programare cu această aplicație Apple

Cei care și-au dorit din totdeauna să învețe programare de la o vârstă fragedă, o pot face prin intermediul noii aplicații Apple, Swift Playground.

În urmă cu câțiva ani, Apple lansa cu surle și trâmbițe Swift. Acesta este un limbaj de programare open source prin intermediul căruia se pot realiza aplicații pentru toate dispozitivele Apple. Indiferent dacă vorbim de Mac-uri sau iDevice-uri, atâta timp cât știți Swift, puteți realiza un program mai simplu sau mai complex.

În altă ordine de idei, programarea este de viitor, iar dacă fiul sau fiica are o înclinație către acest domeniu, ar fi păcat să nu încercați să-i cultivați pasiunea prin intermediul unor lecții interactive. Tocmai din acest motiv, Apple a anunțat oficial Swift Playgrounds, o aplicație gratuită destinată celor mai mici posesori de iDevice-uri care vor să învețe fundamentele programării în Swift.

Noua aplicație este disponibilă doar pentru iPad și include o serie foarte stufoasă de lecții, cu grade diferite de dificultate, ce transformă programarea în Swift într-un joc. Nu mai aveți nevoie de manuale groase sau tutoriale online care s-ar putea să vi se pară prea avansate sau prea simple. Swift Playground facilitează parcurgerea unui volum foarte mare de lecții interactive prin câțiva pași simpli ce marchează o evoluție naturală a cunoștințelor dobândite.Swift_Storefront_Featured_Lifestyle

Per ansamblu, Swift Playgrounds include animații, culorii vii și elemente care vizează în mod evident persoanele foarte tinere. Asta nu înseamnă însă că nu puteți folosi și voi aceeași aplicație, indiferent de vârstă, pentru a învăța fundamentele programării în Swift. S-ar putea să aveți o înclinație nebănuită către acest domeniu, iar prin intermediul câtorva exerciții simple, să dobândiți cunoștințele necesare realizării primului vostru program de iOS.

,,Librărie de lecții de programare dezvoltate de Apple ajută elevii și studenții să învețe concepte de bază de programare, precum inițierea de comenzi, crearea de funcții, realizarea de bucle și folosirea de funcții și variabile condiționale, menite să le sporească progresiv acestora încrederea și talentul.” Conform celor de la Apple, vor exista și actualizări regulate aduse aplicației.

Swift Playgrounds va fi disponibilă în această toamnă și, chiar dacă nu este prima de acest gen, este prima realizată de inginerii de la Apple. O variantă preview a programului poate fi deja descarcată de către membrii Apple Developer Program.

Swift_Playground

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele