23 dec. 2015 | 06:51

Transformă-ți ecranul de la laptop în touchscreen cu AirBar

ACTUALITATE
Transformă-ți ecranul de la laptop în touchscreen cu AirBar

Deși există multe sisteme portabile cu touchscreen integrat, AirBar vă ajută să vă transformați vechiul laptop într-unul cu panou sensibil la atingere.

Este foarte probabil ca atunci când v-ați cumpărat laptopul touchscreen-urile să nu fi fost la modă sau pur și simplu nu v-au atras. Dacă între timp v-ați răzgândit și sunteți foarte curioși în legătură cu modul în care un astfel de ecran v-ar face viața mai ușoară, există o metodă foarte facilă pentru a atașa unul vechiului vostru sistem portabil.

Cei care vor să-și transforme notebook-ul în tabletă, de acum pot face acest lucru cu AirBar. În cadrul CES 2016, Neonode, o companie mai puțin cunoscută va face un efort pentru a detalia modul în care o bară de senzori intitulată AirBar vă poate aduce funcționalitate unui touchscreen pe orice monitor obișnuit. Tot ce trebuie să faceți este să poziționați dispozitivul la baza ecranului și să-l alimentați de la USB.

Modul în care funcționează nu este neapărat revoluționar, dar implementarea este una foarte atrăgătoare și accesibilă. Practic, AirBar generează un câmp invizibil de lumină intitulat zForce AIR. Prin atingerea ecranului, o persoană întrerupe respectivul câmp, iar gestul poate fi transpus într-o comandă aferentă zonei pe care ați atins-o.

Partea cea mai bună a ecuației este că întregul sistem este plug-and-play, ancorându-se în framework-ul nativ din Windows pentru touchscreen. Imediat după ce l-ați conectat la sistem, nu contează dacă aveți un computer cu Windows 7, Windows 8, Windows 10 sau Chrome OS, AirBar va funcționa nestingherit. Momentan nu există o soluție software pentru a face aparatul compatibil cu Mac OS X, dar se lucrează intens și la această componentă. În contextul în care AirBar vă va costa doar 49 de dolari, puteți fi siguri că este mai rentabil decât să vă cumpărați un sistem cu touchscreen. Singura variabilă care mai poate influența succesul senzorului, ține de performanța sa pe care nu o vom putea testa decât în câteva luni.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele