02 nov. 2015 | 06:38

Cum creezi o aplicație pentru Windows 10 fără programare

ACTUALITATE
Cum creezi o aplicație pentru Windows 10 fără programare

În Windows Store găsiți un amalgam de aplicații mai mult sau mai puțin utile, dar acum este foarte ușor să vă creați și voi una fără să știți programare.

În încercarea de a spori numărul de aplicații universale pe care le pot descărca utilizatorii de sisteme și dispozitive cu Windows, cei de la Microsoft au introdus zilele trecute un update semnificativ pentru platforma de dezvoltare proprietară App Studio. După ce în trecut a lansat unelte pentru facilitarea portării de aplicații de pe Android și iOS pe Windows, acum nici măcar nu trebuie să știți să scrieți o linie de cod pentru a vă crea un mic progrămel. Mai mult decât atât, nici măcar nu trebuie să vă instalați vreo aplicație specială pentru a iniția procesul. Deși în trecut ați fi avut nevoie de Visual Studio pentru astfel de operațiuni, acum este suficient să aveți un browser deschis.

Dacă nu era evident, Windows App Studio nu vă va ajuta să creați aplicații originale cu o interfață surprinzător de atrăgătoare. Cu toate acestea, aveți la dispoziție un amalgam de unelte prietenoase pe care le puteți folosi pentru a crea un program funcțional care, cel puțin vouă, vă face viața mai ușoară. Aveți din start câteva modele din care puteți alege și pe care le puteți personaliza. Cel mai facil și relativ inutil este să transformați o pagină web într-o aplicație. Dacă vreți să vă agregați mai multe surse de conținut într-o singură interfață, vă sunt puse la dispoziție mai multe API-uri din surse populare pentru care trebuie să definiți doar câțiva parametri. Printre acestea se numără YouTube, Flickr, Bing, Facebook, Twitter sau Instagram, dar și orice alt website care oferă un flux RSS. Anumite secțiuni din aplicația voastră pot fi personalizate și cu linii de cod HTML, dar mai important este că se poate și fără.

Cum ziceam și în introducere, nu puteți crea cu App Studio aplicații revoluționare, dar pentru o afacere mică sau organizație care are deja câteva surse de conținut online actualizate constant, s-ar putea să funcționeze. Cei de la Microsoft sunt foarte mândri de realizarea lor, iar mai multe detalii despre acest proiect puteți găsi în postarea de pe blogul Windows.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele