10 dec. 2014 | 08:58

Google te transformă în dezvoltator de aplicații, prin Android Studio

ACTUALITATE
Google te transformă în dezvoltator de aplicații, prin Android Studio

În încercarea de a facilita de către persoane fără cunoştinţe avansate de programare, Google a lansat Android Studio.

google android studio

A trecut mult timp de când am aflat primele detalii despre Android Studio. Anunţat pentru prima oară la început lui 2013, acest proiect trebuia să funcţioneze pe sistemul WYSIWYG – What You See is What You Get. Cu alte cuvinte, trebuia să se manifeste printr-un mod simplu, intuitiv şi eficient de a crea aplicaţii de Android fără cunoştinţe avansate de programare.

După o lungă perioadă în care s-a aflat în beta, Google a anunţat oficial astăzi că Android Studio a ajuns la versiunea 1.0 şi că este disponibil pentru a fi descărcat gratuit de la adresa developer.android.com/sdk. Pachetul include din start un amalgam de template-uri pe care le puteţi folosi ca fără experienţă. Există module pentru a crea rapid aplicaţii de captură, sisteme de notificări sau platforme de mesagerie instant. Pentru că Android este disponibil în 2014 într-o varietate foarte mare de dispozitive şi dimensiuni de ecran, Android Studio este modul ideal pentru a crea aplicaţii care să funcţioneze pe toate variaţiile specifice acestei platforme.

În plus, amatorii platformei online open source GitHub vor fi fericiţi să afle că pot cu uşurinţă să insereze bucăţi de cod de acolo în propriile aplicaţii pentru Android. Nu mai rămâne decât să aveţi o idee revoluţionară de aplicaţie pentru ca în scurt timp aceasta să devină profitabilă în Google Play.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele