06 aug. 2015 | 02:16

HTC Vive m-a pus pe fundul mării și a fost cea mai terifiantă experiență din viața mea

FEATURE
HTC Vive m-a pus pe fundul mării și a fost cea mai terifiantă experiență din viața mea

În caz că nu vă dați seama exact ce se întâmplă în clip (ne pare rău, dar camera era întunecată), să știți că ne-am jucat cu HTC Vive. Aflați cum văd taiwanezii realitatea virtuală: http://bit.ly/1IqC7W0

Posted by playtech.ro on Thursday, August 6, 2015

HTC Vive este probabil cel mai bun kit de realitate virtuală de pe piață, oferind o experiență care cu greu poate fi egalată de dispozitive similare.

Dacă până acum mă îndoiam într-o anumită măsură de potențialul kiturilor pentru realitate virtuală, la Gamescom m-am convins, într-un final, că aceste dispozitive au un viitor; și ce viitor! Da, Google Cardboard este ceva foarte frumos, care ar putea stoarce un zâmbet de la oricine folosește o pereche ieftină de ochelari pentru realitate virtuală, însă HTC Vive duce această experiență la un alt nivel.

Spun asta deoarece în cadrul evenimentului organizat zilele acestea în Koln am avut ocazia de a testa probabil cel mai interesant lucru anunțat de HTC în cadrul MWC și, în opinia mea, probabil cel mai atrăgător produs al lor din ultimii ani.

HTC VIve (3)

Voi furniza, de asemenea, o scurtă descriere a produselor în timp ce voi vorbi despre prima parte a testelor. Acestea au început relativ simplu, fiind desfășurate într-o cameră relativ întunecată.  Acolo, alături de mine, s-a aflat în permanență o persoană la calculator, care m-a ghidat pe parcursul testelor, dictându-mi deseori ce trebuie să fac pentru a avea parte de cea mai bună experiență.

Elementele care compun HTC Vive

Odată ce mi-a montat ochelarii, m-am trezit într-un spațiu alb aproape în totalitate. Senzația a fost extrem de ciudată, iar după ce am rămas blocat o clipă, am început să explorez împrejurimile. Totul decurgea bine, dar lipsea un singur lucru de bază: nu puteam interacționa cu panoul din apropierea mea. Aici au intervenit cele două elemente care contribuie decisiv la experiența fantastică pe care o oferă HTC Vive.

HTC VIve (4)

Asistentul mi-a înmânat atunci cele două joystick-uri cu ajutorul cărora puteam atinge lucrurile don jur. Ele sunt dotate cu mai multe butoane, însă în timpul testului am folosit doar două. Alături de ochelari, joystick-urile sunt dotate cu câțiva senzori, care funcționează împreună cu două unități plasate în două colțuri opuse ale camerei.

Acestea scanează camera, iar grație senzorilor menționați mai devreme, identifică atât poziția mâinilor, cât și pe cea a capului. Astfel, puteți vedea tot ceea ce se află în jur și vă puteți mișca mâinile când utilizați un HTC Vive. Primul lucru pe care am putut să-l fac după primirea joystick-urilor a fost să umflu baloane, de diferite culori, pe care le selectam oricând doream. Odată ce un balon era umflat, acesta zbura și putea fi lovit în aer.

De pe fundul mării, în mijlocul luptelor

După ce mi-au fost montate și căștile a început distracția cu adevărat. Primul test a fost și cel mai înspăimântător. HTC Vive m-a trimis pe fundul oceanului, pe epava unei nave scufundate cu mult timp în urmă. Am început să explorez în jur, iar totul decurgea frumos până când o balenă a apărut în spatele meu.

Desigur, nu puteai să o atingi deoarece în momentul în care încercai să te apropii prea mult de ea, apărea niște linii care delimitau o serie de pereți de culoare albastră. În momentul în care se petrecea acest lucru, știai că te apropii prea mult de pereții camerei. Am luat ochii pentru o secundă de la balenă, iar aceasta s-a deplasat, efectuând o mișcare puternică din coadă.

HTC VIve (5)

De pe fundul oceanului am fost transportat în bucătărie. Nu am putut să gătesc nimic, însă, în mod ciudat, am reușit să sparg un ou și un cuțit, întâmplarea cu acesta din urmă având loc atunci când încercam să tai un morcov. HTC chiar are mult de lucrat când vine vorba de calitatea cuțitelor din simulările lor virtuale.

Din bucătărie, am ajuns direct pe câmpul de luptă. Desigur, nu se putea nicăieri altundeva decât chiar în mijlocul unei lupte între două tabere de creaturi micuțe. Odată ce mă aplecam, îi putem vedea pe toți de aproape, în focul luptei. După ce ma trecut prin ziduri și am explorat castelul atacat, ghidul m-a sfătuit să mă uit sub pământ, lucru pe care l-am și făcut. Ar fi trebuit să mă aștept că voi vedea câțiva pitici care lucrau într-o mină.

HTC VIve (2)

Am avut de a face apoi cu broaște care prindeau muște în aer chiar deasupra capului meu, cu cărți vorbitoare, creaturi ciudate care mă fixau cu privirea și cu un bărbat care mi-a dat un fel de lanternă. În cadrul ultimul test, am putu vedea camera propriu-zisă, fără persoana de la calculator șu puteam desena în aer orice voiam, folosind orice culoare. Posibilitatea de a vedea desenele a fost și un lucru bun, dar și un lucru rău, deoarece mi-am dat seama cât de nereușite erau, de fapt, acestea.

Kitul HTC Vive va fi lansat la finalul acestui an și va include, după cum spuneam, ochelarii, joystick-urile și cele două unități care trebuie montate în unghiuri opuse ale camerei. Rămâne de văzut ce aplicații va mai dezvolta HTC până atunci, dar având în vedere colaborarea cu cei de la Steam, nu putem să ne așteptăm decât la lucruri bune.