15 iul. 2015 | 06:07

S-a dat startul luptei globale anti-Flash: Firefox îl blochează implicit

ACTUALITATE
S-a dat startul luptei globale anti-Flash: Firefox îl blochează implicit

După ce a devenit oaia neagră a internetului, Adobe Flash se pare că este blocat implicit în noua versiune de Firefox.

Este sursa celui mai mare număr de vulnerabilităţi care ne pun în pericol securitatea sistemului atunci când ne aflăm online. E pur şi simplu defectuos ca platformă de conţinut animat, iar cei de la Adobe sunt din ce în ce mai lenţi în a acoperi găurile de securitate exploatate de hackeri la nivel global. Ieri, prin câteva tweeturi, directorul de securitate al Facebook, Alex Stamos a afirmat cât se poate de clar că a venit momentul ca platforma să moară.

Mark Schmidt de la Mozilla este o altă personalitate ca a afirmat că speră ca plaforma să nu mai trăiască mult. Mai mult decât atât, ca o parte mică din sabotarea prezenţei pe internet a Adobe Flash, Schmidt a anunţat că, începând cu cea mai nouă variantă, Firefox va bloca nativ animaţiile create pe platforma Adobe. Până când creatorul Flash nu va decide de bună voie să-l desfiinţeze, se pare că vom vedea tot mai multe astfel de iniţiative.

Aparent, a fost creată şi o mişcare online împotriva Adobe Flash intitulată Occupy Flash ce începe să câştige popularitate pe Twitter.

Deşi la începuturile internetului Adobe Flash reprezenta cel mai bun mod prin care puteam să vizionăm online un clip video, în ultimii ani majoritatea platformelor cu filme online, precum YouTube au făcut tranziţia la standarde native, precum HTML5. Pe vremea când Apple a decis să nu includă în iOS suportul pentru Flash, Steve Jobs a fost banat pentru respectiva hotărăre, dar la ora actuală, prea puţine dispozitive portabile mai redau astfel de conţinut.

Dacă interacţionaţi zilnic cu un site sau două create în Flash, pentru a-l reactiva în Firefox, trebuie să accesaţi meniul de configurare al browser-ului, deşi ar fi de preferat mai bine să ocoliţi respectivele pagini web.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele