Cum a ajuns Nokia 8210 telefonul preferat al traficanţilor de droguri?
Pentru că fiecare telefon se adresează unui anumit public ţintă, la 15 ani de la lansare, Nokia 8210 este telefonul preferat al traficanţilor de droguri.
Înainte ca BlackBerry să fie telefonul preferat al oamenilor de afaceri, persoanele care aveau o afinitate pentru vorbit la telefon, se mândreau cu un Nokia fără Bluetooth, WiFi sau GPS. Dintr-un punct de vedere, acelea erau telefoane de lux şi, cu fiecare iteraţie, veneau cu upgrade-uri importante pe parte de autonomie şi design, mai puţin când venea vorba de funcţii smart.
Partea cea mai interesantă este că acele aparate, cu o vechime de impresionantă, nu au murit. Sunt folosite în continuare în ţări aflate în curs de dezvoltare şi în anumite cercuri de utilizatori. Cei de la Vice, în timp ce studiau pentru un reportaj publicat în urmă cu câteva zile, au ajuns la o concluzie surprinzătoare legată de Nokia 8210. Telefonul din imaginea de mai sus a atins performanţa de a fi telefonul preferat al traficanţilor de droguri. Acest titlu, cu care nu se vor mândri probabil cei de la Nokia, se datorează, în parte, dimensiunilor reduse şi designului compact al aparatului. Lipsa conectivităţii Bluetooth, NFC sau WiFi au reprezentat un alt motiv important care a stat la baza omniprezenţei sale printre distribuitorii de stupefiante. Nu de alta, dar în acest fel, poliţia nu poate avea acces la informaţiile stocate pe ele decât dacă pun mâna fizic pe telefoane. În plus, lipsa unui modul GPS face mult mai dificilă localizarea utilizatorului.
Autonomia impresionantă a fost un alt criteriu pentru care Nokia 8210 continuă să fie un succes după atâţia ani de la achiziţie. ,,Cei de la FBI acum pot folosi WiFi şi Bluetooth pentru a lua informaţii de pe telefon şi par să fie capabili să asculte conversaţiile mult mai uşor ca niciodată. Fiecare traficant pe care îl cunosc foloseşte telefoane vechi, iar Nokia 8210 este cel pe care şi-l doreşte toată lumea datorită faptului că este atât de mic şi are o baterie atât de mare.”
Dacă vreţi şi voi să puneţi mâna pe un astfel de telefon, veţi fi surprinşi cât de dificilă va fi respectiva activitate, chiar dacă au fost vândute milioane de exemplare.