11 ian. 2015 | 13:28

Revenirea Nokia este un succes: Tableta N1 cu Android a fost vândută în timp record

ACTUALITATE
Revenirea Nokia este un succes: Tableta N1 cu Android a fost vândută în timp record

Dacă primele vânzări anunță vreodată un câștigător, atunci Nokia ar putea avea unul. Tableta Nokia N1 pe care a scos-o la vânzare în China a reușit ca în patru minute să fie cumpărată în 20.000 de bucăți.

În noiembrie Nokia a anunțat că începe să vândă dispozitive mobile sub această marcă și N1 e prima tabletă. La 250 dolari are un preț foarte bun și rulează Android. Totuși, debutul s-a făcut doar în China, nu și pe alte piețe, dar cel mai probabil o vom vedea și în Europa. În prezent, după epuizarea stocului inițial, cei interesați s-o cumpere trebuie să aștepte până pe 15 ianuarie.

nokia n1

Tableta Nokia N1 este proiectată de finlandezi, dar produsă de Foxconn, care se ocupă și de distribuție. Ce cumperi de 250 de dolari? Ai putea spune că o copie de iPad mini și n-ai fi departe de adevăr, dacă le compari doar la nivel de design. Ca dotări, are un ecran IPS de 7,9 inci la rezoluție 2.048 × 1.536 pixeli, e preinstalat Android 5.0 Lollipop, iar procesorul este un Intel Atom cu patru nuclee la 2,3GHz și 2GB de memorie RAM. Ai un spațiu de stocare de 32GB, dar fără slot de card microSD.

Tableta mai are o cameră de 8 megapixeli principală și una pentru selfie de 5 megapixeli. Bateria este de 5.300 mAh, iar cea mai importantă funcționalitate este noul tip de cablu microUSB. Este similar portului Lightning de la Apple, adică reversibil.

nokia n1 usb convertibil

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele