26 ian. 2015 | 16:08

Microsoft HoloLens va funcţiona cu Xbox One şi computere cu Windows 10

ACTUALITATE
Microsoft HoloLens va funcţiona cu Xbox One şi computere cu Windows 10

După ce am fost impresionaţi de amalgamul de funcţionalitate încorporat în kit-ul , rămâne să mai aflăm în ce condiţii îl vom putea utiliza.

Evenimentul Microsoft de pe 21 ianuarie era menit să fie unul dedicat exclusiv unor noi soluţii software mai mult sau mai puţin inovative. În acelaşi timp însă oficialii companiei ne-au impresionat cu câteva lansări hardware. Printre acestea se numără şi gadgetul de mai sus cu numele de .

Atât în cadrul evenimentului efectiv, cât şi în interviuri ulterioare acordate de Phil Spencer, directorul diviziei Xbox,  s-a insistat destul de mult pe faptul că HoloLens va fi un produs standalone. În mare parte, gadgetul este gândit pentru anumite tipuri de scenarii şi, deşi implică un nivel de flexibilitate ridicat, acesta nu a fost creat pentru a depinde de un alt aparat. Toate prezentările şi clipurile care circulă la această oră pe internet cu dispozitivul holografic au fost realizate doar cu ajutorul ochelarilor inteligenţi.

În timp însă, se pare că vom vedea şi câteva excepţii de la regula detaliată mai sus. Mai precis, este vorba de suportul pentru interacţiunea dintre un kit Microsoft HoloLens şi un PC sau Xbox One. În teorie, suportul pentru aceste funcţii este fezabil din punctul de vedere al oficialilor companiei, dar nu ştim când şi în ce mod va fi implementat. În mod evident, HoloLens va deveni în scurt timp un instrument de gaming, fiind foarte probabilă utilizarea sa împreună cu Xbox One ca şi display.

Toate aceste informaţii au fost făcute publice de Spencer în ultimele zile. Tot el a încercat să şi pondereze un pic entuziasmul internauţilor pe marginea colaborării dintre Microsoft HoloLens şi computere sau console. Momentan, gigantul Redmond vrea ca gadgetul să funcţioneze de unul singur şi să ajungă la utilizatori în cel mai scurt timp.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele