24 ian. 2015 | 09:50

iRaportul: 5 moduri în care viața nu va mai fi la fel după Microsoft HoloLens

ENTERTAINMENT
iRaportul: 5 moduri în care viața nu va mai fi la fel după Microsoft HoloLens

În urmă cu peste o săptămână scriam 9 lucruri despre Microsoft și erau critice la adresa companiei. Cu siguranță articolul a ajuns la Satya Nadella, directorul Microsoft, că imediat și-a pus oamenii la treabă și au venit cu un gadget incredibil: HoloLens.

Microsoft HoloLens este un sistem care îmbină realitatea virtuală cu realitatea augumentată ca să vezi în sfârșit viața în roz și în holograme. Are puțin din Oculus Rift, are ceva din Google Glass, dar este la un cu totul alt nivel, chiar dacă răutăcioșii ar spune că sunt niște ochelari de cal ceva mai arătoși.

Deși gadgetul nu e încă pe piață, eu cred că va avea un impact serios, aici în România și peste oceane.

1. Oamenii vor putea folosi Microsoft HoloLens pentru a salva alți oameni. Medicii, pompierii și polițiștii vor putea să aibă, la o simplă comandă vocală, acces la tot felul de informații. Totuși, deși HoloLens poate fi folosit în atâtea scopuri nobile, știm cu toții pentru ce activitate dai pe-afară de bucurie pentru a cumpăra gadgetul. De acum înainte nu va mai trebui să te gândești că nu folosești mouse-ul bine cu mâna stângă.

2. Microsoft HoloLens va fi pe lista de cumpărături a președinților Senatului și Camerei Deputaților. Așa, când vor privi în sălile acelea goale din Palatul Parlamentului vor putea suprapune peste scaune goale imagini cu sute de parlamentari descărcate de pe Wikipedia și Google. Ministrul Transporturilor va folosi HoloLens ca să vadă rețeaua imensă de autostrăzi pe care România o are la concurență cu SUA.

3. Știi cum în urmă cu câțiva ani erai un ciudat dacă vorbeai la o cască Bluetooth? Acum, poți trece la următorul nivel de bizarerie și să umbli cu această invenție minunată pentru care anumiți români te-ar băga direct în beciul de la Tanacu să scoată din tine Necuratu’. Fie ce o fi, doar ai grijă să te închini când treci pe lângă biserică.

4. Ion Iliescu va fi un early adopter pentru ca peste 100 de ani, când omenirea își va reveni după Apocalipsă, el să-și scrie, în sfârșit, memoriile. Microsoft HoloLens va fi amintit drept gadgetul cu care el și tovarășii au reușit să înfrângă armata de roboți autonomi creată de companii americane.

5. După ce a văzut Microsoft HoloLens, Jon Ive, designerul Apple, a izbucnit în lacrimi și s-a închis în birou. Când a ieșit, avea ochii roșii și în mână ținea o mască de sudor vopsită în alb și gri și pe care a pus logo-ul Apple. Tim Cook l-a ademenit înapoi în birou cu un prototip perfect de iPhone și l-a lăsat să se joace cu Apple Watch pe care îl vor lansa în 2017.


Disclaimer: iRaportul lui Titus A. Technicus este o rubrică pamflet care tratează actualitatea pieței tech într-o notă umoristică. Fiecare articol al acestei rubrici trebuie tratat ca atare. La fel cum prostul nu le știe, dar le nimerește, nici Titus A. Technicus nu le gândește, dar le potrivește.