30 sept. 2014 | 11:00

Noul ASUS Pro BU201 este un adevărat gadget de business

ACTUALITATE
Noul ASUS Pro BU201 este un adevărat gadget de business

Într-o perioadă în care cei mai mulţi aleargă după -uri, ASUS revine la origini cu un notebook ultra portabil, elegant şi ultra performant.

asuspro-bu201 business class

Dedicaţi utilizatorilor care nu vor să facă nici un fel de compromis la conectică şi dotări atunci când se află în deplasări, cei de la au anunţat oficial noul Pro BU201.

Este un pic mai mare decât ultrabook-urile care au început să domine rafturile magazinelor de specialitate, dar cele câteva grame în plus se reflectă într-un avantaj enorm la capitolul configuraţie. Este creat pe reţeta ultra portabilelor clasice. Este construit în jurul unui display de 12,5 inci cu o rezoluţie nativă Full HD şi are implicit la interior un Intel Core i5, dar poate beneficia de upgrade-uri până la cel mai recent Core i7. Va putea fi achiziţionat cu până la 12GB RAM, în timp ce partea de stocare va fi asigurată de un hard disk classic de 2,5 inci cu o capacitate de până la 1TB. Dacă vreţi, puteţi înlocui hard disk-ul cu un SSD sau un hard disk de 500GB şi 8GB de memorie flash. Conectica include trei porturi USB 3.0, un port Ethernet, un VGA, un mini DisplayPort, un cititor de carduri SD, un Smart Card Reader şi un slot pentru microSIM. Acesta din urmă este perfect dacă vă aflaţi mereu în deplasare şi nu vreţi să staţi fără o conexiune la internet.

Doritorii îl pot achiziţiona în tandem cu un docking station încărcat de porturi suplimentare. Tot la capitolul alegeri de design, carcasa este realizată dintr-un material foarte rezistent, deşi nu îmi dau seama dacă este aluminiu sau un aliaj de magneziu. În centrul tastaturii şi-a găsit loc un pointing stick care aduce aminte de construcţia vechilor ThinkPad-uri de la IBM. Acesta este menit să completeze touchpad-ul de dimensiuni generoase.

Nu se cunosc încă detalii oficiale legate de preţ şi disponibilitate, dar nu ar trebui să mai dureze foarte mult până va ajunge pe piaţă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele