15 sept. 2014 | 18:09

ASUS anunță o nouă placă pentru Workstation-uri, X99-E WS

ACTUALITATE
ASUS anunță o nouă placă pentru Workstation-uri, X99-E WS

ASUS a anunțat un nou model de placă de bază, destinată segmentului profesional, X99-E WS, unde WS vine de la Workstation.

ASUS X99-E WS

Noua placă de bază ASUS vine cu suport pentru cele mai noi procesoare Intel Xeon și cu chipset-ul X99, primul compatibil cu noul standard de memorii DDR4. Placa vine cu o mulțime de opțiuni care o vor face probabil o alegere populară între entuziaști și profesioniștii care aderă la această platformă. Dintre caracteristicile inedite putem menționa suportul pentru 4 plăci grafice AMD sau Nvidia cu o lățime de bandă x16 pe toate slot-urile PCI Express 3.0 de culoare gri deschis. Placa deține și 8 slot-uri pentru memorii DDR4 ce suportă frecvențe până la 3200 MHz în mod OC.

La fel ca toate plăcile premium din acest segment, X99-E WS este echipată cu opțiuni de genul Driver-MOSFET, Beat Thermal Chokes II, capacitoare 12K, conector ProCool, precum și multe altele ce asigură fiabilitatea și performanță ridicată. Opțiunile de stocare includ nu mai puțin de 4 conectori M.2, expansiune de tip Asus PIKE II I/O, plăci de expansiune pentru ThunderboltEX II și doi conectori SATA Express 6 Gbps, precum și 8 conectori separați SATA 6 Gbps.

Momentan nu există detalii despre prețul acestei plăci, însă având în vedere socket-ul LGA 2011 v3 cu care este echipată, și desigur și dotările de ultimă generație, nu va fi disponibilă la mai puțin de 400 Euro.

ASUS X99-E WS 1