09 apr. 2014 | 14:00

Greu de crezut, ceasurile Android Wear nu vor rula aplicaţii

ACTUALITATE
Greu de crezut, ceasurile Android Wear nu vor rula aplicaţii

Deşi interesul partenerilor pentru Android Wear este incredibil, dezvoltatorii de aplicaţii nu prea au de ce să se bucure.

Moto-360-smartwatch google android wear

Din momentul în care am început să discutăm pentru prima oara de ceasuri inteligente, acestea au fost clasificate ca dispozitive capabile să afişeze notificări. Mai mult decât atât, aproape întreaga lor funcţionalitate era legată de un smartphone sau o tabletă. Aceasta este realitatea şi se pare că nu se va schimba prea curând.

Android Wear a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu câteva săptămâni. Tot atunci, mai multe companii au anunţat că lucrează cu Google pentru a-şi lansa propriile smartwatch-uri. LG şi au şi arătat propriile modele ce urmează să apară pe piaţă în următoarele luni. Pentru ca la momentul lansării aparetelor să existe deja câteva aplicaţii disponibile, gigantul din Mountain View, în cadrul aceluiaşi eveniment, a făcut public un .

Încercând să ajute un pic dezvoltatorii să-şi formeze o viziune legată de modul în care să înceapă să lucreze la conţinut pentru Android Wear, Sagar Seth de la Google a publicat câteva sfaturi. Astfel aflăm că este recomandată folosirea imaginilor panoramice şi că notificările cu imagini de fundal sunt perfecte pentru interacţiunea cu Goole Now şi comenzile vocale la care poate răspunde un astfel de smartwatch.

În acelaşi context, Seth a insistat destul de mult pe faptul că dezvoltatorii nu vor lucra la aplicaţii pentru Android în sensul clasic – ,,full fledged” (pe deplin dezvoltate). Aplicaţiile efective nu vor rula pe ceas, ci pe telefon sau tabletă. Elementele vizibile pe ceas vor fi doar nişte noticări, o ,,fereastră” către ceea ce se întâmplă pe mobil.

Astfel se confirmă atât că dispozitivele Android Wear nu vor funcţiona fără un alt gadget în buzunar, cât şi că nu vor fi mult mai avansate decât modelele pe care le găsim deja la această oră pe piaţă. Având în vedere cât de spectaculoase erau clipurile publicate de Google şi Motorola în urmă cu câteva săptămâni, se pare că realitatea nu este atât de roz pe cât arată în poze.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele