Studiu: Atacurile de tip DDoS au crescut in ultimul trimestru
Odata la trei luni, cei de la Akamai realizeaza un studiu intitulat sugestiv State of the Internet prin care aflam statistic ce s-a schimbat in online.
Cel mai recent raport al celor de la Akamai a fost publicat zilele trecute si include statistici referitoare la trimestrul al doilea al acestui an.
La nivel global, atacurile de tip DDoS au crescut semnificativ in comparatie cu primul trimestru al acestui an. Daca sunteti in cautarea principalului raufacator in acest domeniu, China se pare ca a fost detronata de catre Indonezia. In aceasta tara, initializarea atacurilor de tip DDoS efectiv a explodat, ajungand de la 21 la 38 procente. China s-a dus un pic in jos, avand insa in vedere scaderea de la 34 la 33 de procente, cu siguranta nu mi-e rusine cu hackerii din aceasta tara asiatica.
Si Statele Unite au pierdut teren la initializat astfel de atacuri, inregistrand o scadere de la 8,3 la 6,9 procente.
Pentru ca Romania nu putea lipsi din acest portofoliu de activitati, e bine de stiut ca suntem totusi in top 10, desi acel 1% din grafic nu este ,,subiect de mandrie”.
Tot acum aflam ca rata de adoptie a conexiunilor la internet de mare viteza, de la 10 Mbps in sus, a crescut pana la 14 procente din piata, de la un trimestru la altul. In ceea ce priveste viteza medie globala, aceasta a inregistrat o crestere de la 3,1 la 3,3 Mbps. Este interesant de urmarit evolutia traficului pe dispozitive mobile. Cu toate ca numarul terminalelor cu Android a depasit de mult timp doua treimi din piata, la capitolul trafic generat, platforma celor de la Google a inregistrat 27,6%, in timp ce iOS-ul celor de la Apple are 54 de procente. Daca ne rezumam exclusiv la pagini web accesate prin Android Webkit sau Mobile Safari, gigantul din Cupertino a atins 34 de procente si Android Webkit a inregistrat 38 de procente.
Activitatile online si internetul in general capata de la o zi la alta noi nuante si un grad de complexitate din ce in ce mai sporit, motiv pentru care nu putem decat sa acceptam ca universul online nu mai este la fel.